strand bus Noordwijk Beach Shuttle

Home / Parkeren in de Bollenstreek / Parkeren bij het strand van Noordwijk / Gratis parkeren en met de pendelbus naar het strand van Noordwijk

 

In de zomermaanden heeft Noordwijk aan Zee een speciale pendelbus ‘Beach Shuttle‘ waarmee je vanaf een gratis parkeerterrein met een gratis pendelbus naar het strand kan gaan. Lees hier alles over deze gratis service.

In het weekend en op zomerse dagen is het soms lastig om een parkeerplaats in Noordwijk te vinden. Daarom heeft de gemeente Noordwijk een gratis service waarmee je gratis kan parkeren en gratis met een pendelbus naar het strand kan reizen. Hieronder vindt je de veelgestelde vragen.

Kan je in Noordwijk ergens gratis parkeren?

Ja, elke zomer organiseert de Gemeente Noordwijk een gratis strand pendelbus die je van een gratis parkeerterrein in Noordwijk naar het strand brengt. Zowel het parkeren als de bus zijn gratis.

Wanneer rijdt de pendelbus naar het strand?

Vanaf 24 juni tot 3 september 2023 rijdt de pendelbus ieder weekend (zaterdag en zondag) naar het strand. Op doordeweekse dagen met mooi strandweer is de pendelbus ook vaak beschikbaar. Ook tijdens evenementen zoals het Ibiza Festival rijdt de gratis pendelbus.

De Beach Shuttle rijdt van 10:00 tot 19:00 uur continu in een ‘loop’. De bus komt drie keer per uur langs alle haltes. Bij grote evenementen gelden aangepaste rijtijden.

Wil je langer blijven? Dan kan je na 19:00 uur gebruik maken van de speciale taxi service van Taxi Brouwer. De taxi brengt je naar je auto op het parkeerterrein P1 en de kosten voor de taxi zijn slechts € 10,00. Het telefoonnummer van Taxi Brouwer is +31 (0)71 3611000.

De strandbus rijdt vaak extra tijdens de zomeractiviteiten op de Noordwijkse boulevard. Dit is ook aangegeven op de parkeerborden in Noordwijk. Kijk in onze UitAgenda voor de evenementen.

De haltes van de strand pendelbus van Noordwijk

De pendelbus naar het strand heeft 3 haltes.

P1 Parkeerterrein Gooweg in Noordwijk (gratis parkeren)

De gratis pendelbus naar het strand rijdt vanaf het parkeerterrein aan de kruising Gooweg / N444 in Noordwijk. De ingang is op de Gooweg ter hoogte van de bushalte.

Dit parkeerterrein ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van de boulevard van Noordwijk.

Bekijk de exacte locatie in Google Maps.

Halte Theater De Muze

De eerste stop is bij Theater De Muze aan de noordzijde van de boulevard in Noordwijk. Vanaf deze halte loop je zo naar het strand. Vanaf deze halte kan je eenvoudig naar de volgende strandtenten:

Halte Parallel Boulevard (t.h.v. Palaceplein)

De tweede stop is op de Parallel Boulevard t.h.v. Palaceplein. Vanaf deze halte kan je eenvoudig naar de volgende strandtenten:

Ook loop je vanaf deze halte zo naar het gezellige winkelcentrum van Noordwijk aan Zee.

Meer in Noordwijk

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page