Home / Zien & doen in de Bollenstreek / Varen in de Bollenstreek / Vaarroutes met het sloepennetwerk

 

Sloepennetwerk bollenstreek

Vanaf het water krijgt u het Hollandse Landschap te zien zoals u het nog nooit zag. Het sloepvaren wordt dan ook steeds populairder in Nederland.

Sloepennetwerk voor de perfecte vaarroute

Om het maken van een vaarroute te vereenvoudigen is net als het fiets- en wandelnetwerk een knooppuntennetwerk voor varen gemaakt.  Het Sloepennetwerk maakt het makkelijker voor u om een leuke vaarroute te plannen. Het vaarnetwerk beslaat verschillende regio’s in Nederland en is sterk groeiend. Regelmatig komen er nieuwe knooppunten bij, zodat u steeds een nieuwe route kunt samenstellen om de verschillende schitterende wateren van Nederland te ontdekken.

varen door de bloemenvelden

Varen door de Bollenstreek

Het is nu ook mogelijk om via het Sloepennetwerk door de Bollenstreek te varen. Vooral in de maand april is de streek zeer kleurrijk door de vele tulpen, hyacinten en narcissenvelden die in bloei staan. Uiteraard is ook bloemenpark Keukenhof een aanrader en zijn er evenementen zoals het Bloemencorso Bollenstreek die wereldberoemd zijn. Maar ook in andere periodes is het heerlijk varen in de Bollenstreek.

Vaarvakantie

Door het uitgebreide Sloepennetwerk is het een heerlijk gebied voor een afwisselende vaarvakantie. Er zijn vele passantenhavens waar u kunt overnachten in uw boot of een overnachting kunt regelen in een hotel of Bed & breakfast.

Boothuren

Heeft u geen eigen sloep, kano of ander vaartuig? Dan zijn er verschillende bootverhuurbedrijven waar u terecht kunt.

Website en app Sloepennetwerk

Op de website Sloepennetwerk en via de Sloepennetwerk app kunt u eenvoudig uw route uitstippelen. Hierbij kunt u rekening houden met de lengte en duur van uw tocht. Daarnaast wordt ook de doorvaarthoogte vermeld en rekening gehouden met de waterdieptes. Dit voorkomt oponthoud of lange wachttijden bij een te lage brug die open moet.

 
Share this page