Varen langs de bloemen in de bollenstreek

Home / De leukste Dagje Uit tips / Varen in Nederland / Varen langs de bloemenvelden in de Bollenstreek

 

Kom ook genieten van het unieke zicht op de bloemenvelden rondom Keukenhof. Vanaf het water krijg je het Hollandse Landschap te zien zoals je het nog nooit zag. 

Elk voorjaar komen miljoenen mensen genieten van de bloeiende tulpenvelden en andere voorjaarsbloemen. Vele maken een fietsroute of wandelroute langs de bloemenvelden maar nog unieker is om de bloemenvelden te bewonderen vanaf het water. Langs de bloemenvelden zijn namelijk veel sloten te vinden.

Vaar met een eigen sloep, huursloep of boek een rondvaart

Varen in de Bollenstreek

Wil je genieten van de bloemenvelden vanaf het water en heb je de beschikking over een eigen sloep dan kan je via het uitgebreide Sloepennetwerk eenvoudig een mooie bloemenroute varen. Heb je geen eigen sloep dan kan je er eenvoudig eentje huren bij een van de vele boot verhuur bedrijven.

Varen op de Bloemenroute

Met het Sloepennetwerk in de Bollenstreek is de Bloemenroute eenvoudig te varen. Je vaart eenvoudig van knooppunt naar knooppunt. De Bloemenroute is ongeveer 34 kilometer lang wat een kleine 5 uur varen betekend (op basis van 7 km / uur). Je moet de volgende knooppunten volgen: 59 – 31 – 23 – 43 – 22 – 34 – 41 – 30 – 51. Uiteraard kan je de vaarroute op elk gewenst punt starten.

Download hier de bloemenroute

Vaarvakantie

Door het uitgebreide Sloepennetwerk is het een heerlijk gebied voor een afwisselende vaarvakantie. Er zijn vele passantenhavens waar je kunt overnachten in je boot of een overnachting kan regelen in een hotel of Bed & breakfast.

Website en app Sloepennetwerk

Op de website Sloepennetwerk en via de Sloepennetwerk app kan je eenvoudig je route uitstippelen. Hierbij kan je rekening houden met de lengte en duur van je tocht. Daarnaast wordt ook de doorvaarthoogte vermeld en rekening gehouden met de waterdieptes. Dit voorkomt oponthoud of lange wachttijden bij een te lage brug die open moet.

Rondvaarten Bollenstreek

Heb je geen zin om zelf te varen dan kan je ook meevaren met een van de rondvaarten in en rondom de Bollenstreek.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page