Home / Sint Agathakerk in Lisse

 

Vanaf de bollenvelden is al te zien dat Lisse vele kerken heeft. De hoogste toren is die van de St. Agathakerk gelegen in het centrum van Lisse. Deze kerk wordt ook wel de kathedraal van de Bollenstreek genoemd en is zeker een bezoekje waard.

Midden in het Dorpshart van Lisse staat de St. Agathakerk, door zijn grootte en uiterlijk ook wel de ‘kathedraal van de Bollenstreek’ genoemd. De kerk dateert uit 1903 en is ontworpen door Jean H. van Groenendael. De kerk heeft uiteraard ook een bollenverleden; de kerk is namelijk mede gefinancierd door de bollenkwekers in Lisse, wat terug te zien is in de unieke tekeningen met bolbloemen aan de wanden van de kerk.

Fietsroute

De St. Agathakerk is een mooie stop tijdens een fietsroute door de Bollenstreek. De kerk is ook opgenomen in zowel de lente als de zomereditie van de Flower Tour fietsroute. Meer informatie:

  • Zomer – Flower Tour – augustus t/m oktober
  • Lente – Flower Tour – eind maart t/m begin mei

Openingstijden St. Agathakerk

Je kan de Agathakerk dagelijks van 10:00 tot 16:30 binnenlopen om even tot rust te komen, een kaarsje op te steken of simpelweg te genieten van de schoonheid van deze kerk.

Entreeprijs St. Agathakerk

De kerk is gratis toegankelijk. Uiteraard is er de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage te geven voor het onderhoud van deze schitterende kerk.

 
Share this page