Bollenstreek fietsroute

Home / Los mejores consejos para un día en Holanda / Ciclismo en los Países Bajos / Rutas en bicicleta en el Bollenstreek / Con la Ruta del Tulipán descubrirá la historia del tulipán holandés

 

Met deze Tulpenroute van Flower Tour leer je meer van de bloemen uit Nederland en de streek waar de mooiste voorjaarsbloemen bloeien.

Het bloemenpark Keukenhof is bij veel mensen nog wel bekend maar wil je meer weten over de bloemen en de regio rondom Keukenhof dan is de Tulpenroute van flowertour.nl een super leuke route van ongeveer 15 kilometer die je kan wandelen of fietsen.

Tulpenroute

De Tulpenroute gaat langs de mooiste bloemenvelden rondom Keukenhof en je komt ook nog eens langs historische locaties zoals Kasteel Keukenhof, het Keukenhof bos en ‘t Huys Dever. Langs de route is ook De Tulperij gelegen waar je een kijkje kan nemen bij een echte bloembollenkwekerij.

Wandelen of fietsen

De tulpenroute kan je wandelen of fietsen en volgt de officiële Keukenhof fietsroute.

Tijdens de Flower Tour kun je stoppen bij 14 bezienswaardigheden. Aan de hand van een audiotour (die je kunt downloaden op je mobiel) doe je allerlei (tulpen)weetjes op en kom je meer te weten over interessante bezienswaardigheden. Leuk voor jong en oud!

Tulpenroute met kinderen

Door de relatief korte afstanden is de tulpenroute ideaal om te fietsen met kinderen. Naast de bloemenvelden zijn er veel leuke stop locaties voor kinderen.

Bekijk hier het filmpje over de tulpenroute:

Prijs Tulpenroute

De tulpenroute van Flower Tour kost € 5,00 en hiervoor krijg je toegang tot de audio guide voor je mobiele telefoon (Apple/Android).

Tulip Festival Card

De tulpenroute is ook inbegrepen bij de Tulip Festival Card. Met deze card kan je makkelijk vanuit regio Amsterdam / Haarlem reizen naar de Bollenstreek en krijg je een ticket voor Keukenhof en een rondvaart in Amsterdam.

Meer informatie over de Tulip Festival Card »

Route naar startpunt

We adviseren de tulpenroute te starten vanaf Keukenhof. Het bloemenpark is heel eenvoudig te bereiken.

Met de auto

De route van de Flower Tour is vanaf de grote steden Haarlem, Amsterdam, Leiden en Den Haag binnen 30 minuten met de auto te bereiken. Wij adviseren om je auto te parkeren bij Keukenhof (ook als je het bloemenpark niet wilt bezoeken). Een dagkaart kost slechts € 6,00 en je kan, indien van toepassing, direct je gereserveerde huurfiets ophalen.

Met het openbaar vervoer

Vanuit Haarlem, Amsterdam, Leiden en Schiphol kan je eenvoudig met de Keukenhof bos voordelig naar de Flower Tour route reizen. Je komt aan bij Keukenhof en kan, indien van toepassing, direct je gereserveerde huurfiets ophalen.

Met de fiets

Wil je met de fiets naar de start van de Tulpenroute? Gebruik dan het fietsknooppunten system om bij knooppunt 91 in Lisse te komen.
Keukenhof Fietstocht met gids

Tijdens de opening van Keukenhof vertrekken elke dag twee begeleide fietstochten van Hotel Restaurant de Engel in Lisse. Voor slechts € 35,- (inclusief huurfiets) hoor je het verhaal van de bloemen van een enthousiaste lokale gids.

Meer informatie over de Keukenhof fietstocht met gids »

Flower Tour

Meer informatie over deze tulpenroute en andere tours van Flower Tour vindt je op de volgende website.

Flower Map

Langs de Flower Tour zijn vele mooie bloemenvelden te bewonderen. Via onderstaande Flower Map kan je precies zien welke velden in bloei staan. Zo kan je je nog beter voorbereiden op een heerlijk dagje in het voorjaar!
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page