Home / Los campos de flores en Holanda

 

De bollenvelden in Nederland zijn al ruim 400 jaar het visitekaartje van de Bollenstreek. De afgegraven duinen en de gezonde zeelucht hebben precies de juiste ingrediënten om bloembollen optimaal te laten groeien en elk voorjaar het meest kleurrijke landschap ter wereld te creëren. Het bloemenseizoen begint in 2021 op zaterdag 20 maart en duurt t/m zondag 9 mei.

Elk voorjaar komen vele bezoekers van over de hele wereld om te genieten van het kleurenpalet van de bloeiende tulpenvelden. Populair zijn het wereldberoemde Keukenhof Bloemenpark en het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek maar er zijn ook veel leuke kleinschalige bloemenattracties en evenementen te bezoeken.

COVID-19 maatregelen | In 2021 verwachten we minder buitenlandse bezoekers. Een uitgelezen kans voor Nederlanders om te ontdekken hoe mooi de bollenvelden en bloemenpark Keukenhof zijn. Let op: In 2021 slechts een beperkt aantal bezoekers per dag Keukenhof bezoeken. Tickets moeten vooraf online gereserveerd worden.

Waar bloeien de bollenvelden in Nederland?

Tulpenvelden in de Bollenstreek

De bloeiende bollenvelden creëren elk voorjaar een uniek en kleurrijk lijnenspel in het Hollandse landschap. De mooiste bollenvelden bloeien in de Bollenstreek tussen Amsterdam en Den Haag. Naast de populaire tulpenvelden bloeien er ook nog krokussen, narcissen en hyacinten op de bollenvelden. De bollenvelden liggen voornamelijk tussen de duinen en de gezellige bloemendorpen Lisse, Hillegom, Noordwijkerhout en Voorhout.

Wanneer bloeien de bollenvelden in Nederland?

bollenvelden in bloei in de Bollenstreek

De meeste bollenvelden bloeien tussen eind maart en begin mei. Als eerste beginnen de krokussen en narcissen te bloeien gevolgd door de hyacinten en de vroege tulpen. De bloei is uiteraard ook afhankelijk van de weersomstandigheden in februari, maart en april.

Flower Map

Wil je op de hoogte blijven van de bloei van de bollenvelden? Kijk dan regelmatig op de Flower Map. Hier wordt vanaf begin maart elke week een update gegeven van de status van de bloei van de bollenvelden. Ook via onze Facebook en Instagram houden we je op de hoogte. Volg ons dus op deze social media.

Routes langs de bollenvelden

De mooiste bollenvelden kom je tegen tijdens een wandelroute of fietsroute door de Bollenstreek. Het kleinschalige karakter van de bollenvelden in de Bollenstreek hebben een extra aantrekkingskracht. De zichtlijnen worden vaak onderbroken door natuur en historische gebouwen. Om de veelzijdigheid te ontdekken is er een aanbod van zeer verschillende fietsroutes en wandelroutes ontwikkeld.

Fietsroutes

Wandelroutes

Tours langs de bollenvelden

Naast de fiets- en wandelroutes worden er in de omgeving van Keukenhof ook geweldige tours aangeboden. Hieronder hebben we de populairste tulpentours verzameld:

Tips voor je bezoek aan de bollenvelden

Bezoek je de Nederlandse bollenvelden? Dan hebben we een aantal leuke tips om je bezoek nog completer te maken. In en rondom de bollenvelden zijn namelijk unieke evenementen en attracties die vaak alleen geopend zijn tijdens de bloeiperiode van de bollenvelden. Hieronder onze tips:

Bloemenpark Keukenhof

Keukenhof bloemenpark

De populairste bloemenattractie is Keukenhof in Lisse. In 2021 opent dit wereldberoemde bloemenpark voor de 71ste keer de deuren voor bezoekers van over de hele wereld. Een bezoek aan Keukenhof raden we ook van harte aan voor zowel jong als oud. Het bloemenpark is zo opgezet dat het park er elke week anders uitziet. In 2021 is Keukenhof slechts 51 dagen geopend en mogen er i.v.m. COVID-19 een beperkt aantal bezoekers per dag toegelaten worden. Tickets moeten vooraf online gekocht worden.

Lees meer: alles voor een bezoek aan Bloemenpark Keukenhof »

Bloemencorso Bollenstreek

Photocredit: Keukenhof / Laurens Lindhout

De Bollenstreek staat in de lente volledig in het teken van de bloemen en er worden dan ook veel bloemen evenementen georganiseerd. Het bekendste evenement is het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek. Het corso wordt in 2021 gehouden op zaterdag 17 april.

Lees meer: Plan je bezoek aan het Bloemencorso Bollenstreek »

Evenementen in het voorjaar

Er zijn ook nog veel andere leuke bloemen evenementen. Hieronder vind je de leukste evenementen in het voorjaar van 2021:

Bekijk de leukste evenementen in de Bollenstreek Uitagenda »

Overnachten bij de bollenvelden

Wil je ontspannen kunnen genieten van  de bloemen in de Bollenstreek? Denk dan eens aan het boeken van een hotel of bed & breakfast. Er is een zeer ruime keuze van luxe hotels tot een gezellige bed & breakfasts. Voor gezinnen zijn er leuke vakantieparken en campings. En wat dacht je van een overnachting op het strand? Elk strandseizoen staan er meer dan 80 strandhuisjes op het strand waar je heerlijk in slaap kan vallen met de in zee ondergaande zon. Kortom voor elke doelgroep is er wel een passende overnachting te vinden in de Bollenstreek.

Lees meer: Plan je bezoek aan het Bloemencorso Bollenstreek »

Tips voor een bezoek aan de bloemen van Nederland

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page