Home / Cities in Holland / Tips for visiting The Hague

 

Sommige plekken sluit je in je hart, Den Haag is er zo een. Stad van uitersten: van stad en strand, exotische keuken en Hollandse vishaven, hoogstaande cultuur én lekker shoppen.

Koninklijke stad

Den Haag is een koninklijke stad met een hoog aaibaarheidsgehalte. De Koninklijke Familie kun je tenslotte zomaar tegenkomen op straat of in één van ‘hun’ winkeltjes. Ook struikel je in de stad over de Oranjes met de vele historische monumenten, de aanwezigheid van woon- en werkpaleizen, vorstelijke routes en koetsen met paarden.

Heel veel te doen

Een dagje uit in Den Haag betekent kiezen. In vrijwel geen enkele andere Nederlandse stad zijn zo veel attracties en bezienswaardigheden. Bezoek je het beroemde Binnenhof of ontdek je Holland in het klein bij Madurodam? Vaar je met een boot door de Haagse grachten of ga je relaxen op ‘t strand van Scheveningen? Voor kinderen is een bezoek aan SEA LIFE Scheveningen en een ritje in het SkyView Reuzenrad op De Pier aan te raden. Eind 2019 opent ook nog eens Legoland Scheveningen zijn deuren.

Den Haag biedt een schat aan indrukwekkende kunst. Laat je inspireren door de bijzondere Haagse musea en prachtige tentoonstellingen. Bewonder de voortreffelijke werken van Rembrandt, Vermeer en Mondriaan in het Mauritshuis en Gemeentemuseum. Ontdek het grootste schilderij van Nederland, Panorama Mesdag. Laat je fantasie de vrije loop in het Escher museum. En ontdek de parel in de Scheveningse duinen, Museum Beelden aan Zee.

Cultuur

Den Haag ademt cultuur, van moderne dans tot popmuziek, en van toneel tot cabaret. Bekende gezelschappen spelen en dansen de sterren van de hemel in Den Haag, zoals het Nederlands Dans Theater en het Nationale Theater. Joop van den Ende-musicals zijn exclusief in Scheveningen te zien. En elke dag kun je in dé Popstad van Nederland genieten van een flinke dosis livemuziek!

Musea in Den Haag

  • Gemeentemuseum Den Haag
  • Escher in het Paleis
  • De Mesdag Collectie
  • Fotomuseum Den Haag
  • Louwman Museum
  • Comm Museum voor Communicatie
  • Museum Beelden aan Zee

Attracties in Den Haag

 
Share this page