Home /

 
Lade Veranstaltungen

« Alle Veranstaltungen

  • Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden.

Bloemenmozaïek weekend in de Bollenstreek

13 April 10:00 14 April 17:00

Het Bloemenmozaïek weekend in Lisse en de Zilk is elk jaar weer een feest voor inwoners en bezoekers van de Bollenstreek. Tientallen kunstwerken worden gestoken met bloemen en zijn gratis te bewonderen.

Bloemenmozaïeken in Lisse

Het maken van bloemenmozaïeken is een traditie die nog steeds erg populair is in de Bollenstreek. In meerdere dorpen zijn enthousiaste vrijwilligers actief om elke jaar weer een groot succes te maken van dit evenement. Elk mozaïek bestaat uit tienduizenden bloemetjes van voornamelijk hyacinten en kost honderden uren werk om te maken.

Kunst met bloemen

In Lisse is het bloemenmozaïeken elk jaar een evenement waar jong en oud plezier aan hebben. Maar liefst 40 mozaïeken worden verspreid over het dorp tentoongesteld. De mozaïeken worden gemaakt door buurtverenigingen, scholen, ondernemers en enthousiaste inwoners.

Het programma in Lisse:

10 t/m 12 april

De deelnemers beginnen met steken op woensdag 10 april en zijn tot vrijdag 12 april druk met het steken van de bloemenmozaïeken. Door heel Lisse zie je groepjes bezig met het maken van de bloemenkunstwerken.

13 t/m 14 april

De jury keurt op zaterdagochtend de kunstwerken en de bloemenmozaïeken zijn vanaf zaterdagochtend t/m zondag 14 april te bewonderen. De plattegrond met de kunstwerken is hieronder te zien.

Naast de Mozaïeken is er ook een kunstroute. Verschillende galerieën openen special de deuren. Meer informatie hierover is ook te vinden op de plattegrond. ‘s middag is de prijsuitreiking voor de deelnemers.

Fietsroute langs de bloemenmozaïeken

Hieronder kan je fietsroute bekijken en downloaden. Deze route is met zorg samengesteld en leidt je langs alle mozaïeken in het dorp. Naast de mozaïeken is er ook een kunstroute. Verschillende galerieën openen speciaal de deuren. Meer informatie hierover vind je op de plattegrond.

Hieronder staat de kaart met de mozaïeken in 2023.

Bloemenmozaïeken in de Zilk

Plattegrond met mozaïeken in de Zilk

In de Zilk is het mozaïeken weekend een echte traditie. Ook hier zijn vele bloemen kunstwerken te bewonderen. Download hieronder het overzicht van de mozaïeken in de Zilk

Hotel tijdens het de Bloemenmozaïeken

De Bloemen mozaïeken is onderdeel van de bloemenactiviteiten tijdens de bloeiperiode van de tulpen. Tijdens dit weekend zijn gemiddeld de meeste tulpenvelden in bloei. Het is dan ook een ideale periode om een weekend of weekje vakantie in te plannen. Er is een ruime keuze aan hotels en b&b’s beschikbaar vanwaaruit de evenementen in het paasweekend prima te volgen zijn. Populair zijn de hotels langs het strand en bij de bloemenvelden. Met kinderen is het ook heerlijk verblijven in een van de vakantieparken.

Hieronder enkele tips:

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

Details

Beginn:
13 April – 10:00
Ende:
14 April – 17:00
Eintritt:
Gratis
Veranstaltungskategorien:
,
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page