Keukenhof met kinderen

Home / Les meilleurs conseils pour une journée en Hollande / Parcs d’attractions et attractions / Keukenhof et les champs de tulipes – une journée idéale avec les enfants en Hollande

 

De Bollenstreek is het ideale gezinsuitje in het voorjaar. Geniet van het leukste en fleurigste dagje uit van Nederland! De vele bloemenvelden zijn betoverend voor jong en oud en het bekende bloemenpark Keukenhof is zeer geschikt om te bezoeken met kinderen.

Keukenhof met kinderen

In Keukenhof staan elk voorjaar meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei waaronder ruim 800 verschillende soorten tulpen. Hiermee is het een unieke en onvergetelijke belevenis en een echte verrassing voor jong en oud. Naast de bloemen heeft Keukenhof ook veel leuke kinderattracties. Uiteraard zijn er geen achtbanen maar kinderen vermaken zich prima in de Nijntje speeltuin en de natuurlijke speeltuin met avontuurlijke speeltoestellen. Er is een doolhof en er is een kinderboederij waar kinderen kennis kunnen maken met lammetjes, geitjes, hangbuikzwijnen en andere dieren.

Leer alles over de tulp bij Tulpomania en de Keukenhof speurtocht

Het verhaal van de tulp is indrukwekkend. Bollen die goud waard waren, diefstal en een bergbewoner die zich thuis voelt in het Nederlandse klimaat. Maar ook is er het verhaal van de zwarte tulp en zijn er beroemdheden die hun eigen tulp kregen. Deze verhalen zijn te vinden in de leuk opgezette tentoonstelling Tulpomania in het Juliana Paviljoen. Bij Tulpomania kan je ook je eigen tulp dopen, zien hoe tulpen worden gekweekt en krijg je van de experts tips en adviezen voor het gebruik van bloembollen in je eigen tuin

In Keukenhof kan je ook gratis een leuke speurtocht op te halen bij de informatiebalie. Hiermee leren kinderen veel over bloemen en planten.

Gezinstickets Keukenhof

Een dagje Keukenhof is ook nog eens voordelig. Er zijn geen gezinstickets maar voor kinderen geldt wel een aanzienlijk lagere entreeprijs waardoor een bezoekje aan het bloemenpark voordelig is.

Keukenhof ticketPrijs
Volwassenen (18+)€ 20,00Koop tickets
Kinderen (4-17)€ 9,00Koop tickets
Kinderen (0-3)Gratis
Dagkaart parkeren€ 10,00Koop tickets
Keukenhof huurfiets€ 11,00Reserveer huurfiets
Combi ticket Keukenhof + Bus€ 31,50Koop tickets

Fietsen in omgeving tussen de bloemenvelden

Een bezoekje aan Keukenhof is prima te combineren met een fietstocht langs de bloemenvelden. Je kan dan echt genieten van de schitterende kleuren van tulpen, hyacinten en narcissen in de Bollenstreek. Door het eenvoudige fietsknooppunten systeem kan je eenvoudig je fietsroute rijden. Een van de leuke fietsroutes is de Keukenhof fietsroute. Er zijn vier verschillende afstanden van 5 km t/m 25 km. 

Met de auto naar de bloemen

Het bloemenpark is via A4 (afslag Nieuw-Vennep) en de A44 (afslag 3 Lisse) eenvoudig te bereiken. Je volgt daarna borden ‘Keukenhof’.

Kom je met de auto naar Keukenhof en de bloemenvelden dan kan je heel eenvoudig en voordelig parkeren bij Keukenhof. Er is een groot parkeerterrein waar je voor slechts € 6,00 een dagkaart koopt. Door online je kaart te kopen vermijd je lange wachtrijden bij de kassa.

Met openbaar vervoer naar Keukenhof

Van 21 maart tot en met 19 mei 2019, rijden er non-stop bussen van Arriva vanaf Station Schiphol, Station Leiden CS en Station Haarlem CS rechtstreeks van en naar het bloemenpark.

Je kan hiervoor een zgn. Combi-ticket kopen. Met dit Combi-ticket kan je gebruik maken van de speciale buslijn. Tevens is dit je entreebewijs voor Keukenhof. Een Combi-ticket is op een dag naar keuze binnen het seizoen te gebruiken. Een Combi-Ticket voor volwassenen vanaf Amsterdam kost € 30,00; vanaf Schiphol, Leiden en Haarlem € 25,00. Voor kinderen van 4 – 11 jaar kost een Combi-Ticket € 13,50.

Bus + Keukenhof ticket Amsterdam Centrum€ 30,00Ticket kopen
Bus + Keukenhof ticket Schiphol, Haarlem,
Leiden
€ 25,00Ticket kopen
map_of_keukenhof_park_2017_lr.jpg__880x622_q85_crop_upscale

Vakantie naar de bloemen en zee in Holland

Steeds meer gezinnen kiezen ervoor om een weekend, midweek of langere vakantie te vieren in de Bollenstreek. Uiteraard zijn de bloemenvelden een reden. Maar ook het mooie strand, het duingebied, de meren en de grotere steden in de buurt zijn een reden om te kiezen voor een vakantie in de Bollenstreek. Voor gezinnen zijn er mooie accomodaties om te overnachten. Hieronder onze top 3:

1. Vakantiepark Duinrell

Wat dacht je van een vakantie vieren bij attractiepark Duinrell. Je heb een ruime keuze aan accomodaties en het pretpark en het tropische Tikibad zorgen ervoor dat niemand zich verveelt. Meer over vakantiepark Duinrell

2. Center Parcs Zandvoort

Center Parcs heeft ten noorden van de Bollenstreek een mooie vakantiepark en hotel in de badplaats Zandvoort. Uiteraard is er een gaaf tropisch zwembad (Agua Mundo). Steden als Haarlem en Amsterdam zijn ook dichtbij. Meer over Center Parcs Zandvoort

3 Landal Dunimar in Noordwijk

Op minder dan 3 kilometer van Keukenhof bevindt zich het kleinschalige Landal Dunimar Vakantiepark. Dit vakantiepark ligt letterlijk tussen de bloemenvelden. Meer over Landal Dunimar in Noordwijk

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page