Keukenhof – ideaal dagje uit met kinderen in de lente

Home / Dagje Uit / Pretparken | Genieten voor jong & oud / Keukenhof – ideaal dagje uit met kinderen in de lente

 

Keukenhof SpeeltuinKeukenhofKeukenhofmap_of_keukenhof_park_2017_lr.jpg__880x622_q85_crop_upscale

Keukenhof Bloemenpark in Lisse geopend van 21 maart tot en met 19 mei 2019.

Keukenhof is het leukste en fleurigste dagje uit van Nederland! Elk voorjaar staan meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei waaronder ruim 800 verschillende soorten tulpen. Hiermee is het een unieke en onvergetelijke belevenis en een echte verrassing die hoort bij de Bollenstreek.

In Keukenhof geniet je van ruim 32ha aan bloemen en kan je genieten van spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, unieke kunstwerken en geweldige evenementen.

Het park is dagelijks geopend van 08:00 – 19:30 uur

Thema – Flower Power

In 2019 staat Keukenhof in het teken van Flower Power.

In de paviljoens kan je gebruik maken van gratis Wi-Fi.

Tulpomania

Het verhaal van de tulp is indrukwekkend. Bollen die goud waard waren, diefstal en een bergbewoner die zich thuis voelt in het Nederlandse klimaat. Maar ook is er het verhaal van de zwarte tulp en zijn er beroemdheden die hun eigen tulp kregen. Deze verhalen zijn te vinden in de tentoonstelling Tulpomania in het Juliana Paviljoen. Bij Tulpomania kan je ook je eigen tulp dopen, zien hoe tulpen worden gekweekt en krijg je van de experts tips en adviezen voor het gebruik van bloembollen in je eigen tuin

Leuke dagje weg met kinderen

Keukenhof is een ideaal dagje weg met kinderen. Er is een gratis speurtocht (op te halen bij de informatiebalie) beschikbaar waarmee kinderen via een aantal vragen veel leren over bloemen en planten. In de leuke kinderboerderij maken kinderen kennis met lammetjes, geitjes, hangbuikzwijnen en andere dieren. Verder is er een doolhof en een natuurlijke speeltuin met avontuurlijke toestellen. Voor de allerkleinsten is er de Nijntje speeltuin.

Fietsen in omgeving tussen de bloemenvelden

Een bezoekje aan Keukenhof is prima te combineren met een fietstocht langs de bloemenvelden. Je kan dan echt genieten van de schitterende kleuren van tulpen, hyacinten en narcissen in de Bollenstreek. Door het eenvoudige fietsknooppunten systeem kan je eenvoudig je fietsroute rijden. Een van de leuke fietsroutes is de Keukenhof fietsroute. Deze populaire fietsroute is 32 kilometer en brengt je op de mooiste plekjes van de Bollenstreek. Meer informatie over de Keukenhof fietsroute.

Met de auto naar Keukenhof

Het bloemenpark is via A4 (afslag Nieuw-Vennep) en de A44 (afslag 3 Lisse) eenvoudig te bereiken. U volgt daarna borden ‘Keukenhof’. Een parkeerdagkaart kost € 6,00. Ook kan je op een paar honderd meter afstand van de ingang parkeren in Lisse waar je gratis kan parkeren.

Met openbaar vervoer naar Keukenhof

Van 21 maart tot en met 19 mei 2019, rijden er non-stop bussen van Arriva vanaf Station Schiphol, Station Leiden CS en Station Haarlem CS rechtstreeks van en naar het bloemenpark.

Je kan hiervoor een zgn. Combi-ticket kopen. Met dit Combi-ticket kan je gebruik maken van de rechtstreekse buslijn. Tevens is dit je entreebewijs voor Keukenhof. Een Combi-ticket is op een dag naar keuze binnen het seizoen te gebruiken. Een Combi-Ticket voor volwassenen vanaf Amsterdam kost € 30,00; vanaf Schiphol, Leiden en Haarlem € 25,00. Voor kinderen van 4 – 11 jaar kost een Combi-Ticket € 13,50.

Tip: Bekijk ook de kleurrijke bloemenvelden in de omgeving

Entreeprijzen 2019

Volwassenen

Kinderen (0 t/m 3 jaar)
Gratis

Kinderen (4 t/m 11 jaar)

Parkgids
€ 5,00

Parkeerkaart

Het hele seizoen genieten met de Lentepas

Wilt u meerdere dagen genieten van het schitterende bloemenpark? Neem dan voor slechts € 45,00 een Keukenhof Lentepas. U kunt dan alle dagen het bloemenpark bezoeken en ervaart de verschillende bloeiperiodes in het park. Meer informatie: Lentepas

Plattegrond Keukenhof

Wilt u zich alvast thuis voorbereiden op uw bezoek? Download dan hier de gratis plattegrond.

map_of_keukenhof_park_2017_lr.jpg__880x622_q85_crop_upscale

Langer genieten

Wil je langer genieten van de kleurrijke bloemen? Heerlijk fietsen, wandelen of varen langs de bloemenvelden. Genieten van het schitterende strand en het duingebied. Reserveer dan nu je overnachting in de Bollenstreek. Er zijn vele mogelijkheden van een gezellig Bed & Breakfasts tot vijfsterren hotels.

Check de beschikbaarheid van hotels bij Keukenhof en de bloemenvelden
 
Share this page