Home /

 
Chargement Évènements

« Tous les Évènements

  • Cet évènement est passé
Série d'événements Série d'événement : Zomerse Toeristenmarkt Katwijk aan Zee

Zomerse Toeristenmarkt Katwijk aan Zee

16 août 2022 10:00 18:00

Toeristenmarkt Katwijk

De toeristenmarkten in Katwijk aan Zee worden elke zomer op de dinsdagen georganiseerd. Het is de grootste toeristenmarkt van de Bollenstreek. In het gezellige centrum van Katwijk aan zee staan meer dan 130 kramen met de leukste (streek)producten.

Wanneer is de toeristenmarkt in Katwijk?

In 2022 wordt de toeristenmarkt georganiseerd op elke dinsdag tussen 28 juni en 30 augustus. De markt begint dan om 10.00 uur in de ochtend en duurt tot 18.00 uur ‘s middags.

Waar is de toeristenmarkt in Katwijk?

In 2022 is de markt te vinden in het centrum van Katwijk aan Zee. .

Wat is er te doen op de toeristenmarkt?

De markt heeft net als voorgaande edities veel leuke marktkramen met de leukste (streek)producten. Elke week heeft de markt een ander thema. (De thema’s in 2022 zijn nog niet bekend). Vanaf de markt kan je ook een bezoek brengen aan het mooie brede zandstrand van Katwijk.

Thema markt

Op dinsdag 16 augustus is het thema Kunst in Katwijk.

Van moderne kunst tot klassiek werk, van schilderij tot beeldhouwkunst: tijdens deze kunstzinnige markt is genoeg te zien voor elk soort liefhebber. Kom kijken naar de schilders en kunstenaars die ‘en plein air’ aan het werk zijn, ga op de foto met de ‘Giant Tulip Bulb’ of doe mee met een van de creatieve workshops. Ook zijn er presentaties van musea en kunstinstellingen uit de regio.

Rondvaart

Vlak bij de toeristenmarkt vertrekt om 13:00 uur een rondvaart boot voor een vaartocht rondom Leiden en de Kagerplassen. Via de Rijn en de Vliet vaar je langs de middeleeuwse stad Leiden, in vroegere tijden het centrum van de handel. Varend via de Zijl kom je op de Kagerplassen. Na het oversteken van dit prachtige plassengebied passeren je de dorpjes Warmond, Oegstgeest en Rijnsburg. Om circa 16.00 uur ben je weer in Katwijk. Reserveer hier je vaartocht.

Bereikbaarheid toeristenmarkt

De toeristenmarkt in Katwijk wordt gehouden in het centrum van Katwijk aan Zee vlak bij het strand. De boulevard van Katwijk is eenvoudig te bereiken.

Met de auto

Katwijk aan Zee is door de centrale ligging in de Randstad goed bereikbaar met de auto. Kom je met de auto kijk dan hier voor informatie over parkeren in Katwijk.

Gratis parkeren en varen naar de toeristenmarkt

Vanuit Warmond en Leiderdorp is er een mogelijkheid om met een luxe rondvaartboot naar de toeristenmarkt te varen. Je parkeert je auto gratis bij de afvaartlocatie en vaart ontspannen naar de toeristenmarkt in Katwijk. Kijk hier voor meer informatie.

Openbaar vervoer

Katwijk aan Zee is goed bereikbaar met het openbaar verover. Er zijn in het centrum verschillende bushaltes. Kijk op 9292.nl voor actuele aankomst en vertrektijden.

Plattegrond van Katwijk

De toeristenmarkt wordt gehouden vlak bij het strand van Katwijk en is dus ideaal om te combineren met een bezoekje aan dit mooie brede zandstrand. Bekijk op onze Katwijk strandkaart de verschillende beach clubs in Katwijk en waar je kan parkeren in Katwijk.

Meer in Katwijk aan Zee

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page