bollenstreek aan zee

Home / Bollenstreek aan Zee

 

De kust van de Bollenstreek is maar liefst 18 kilometer lang, heeft uitgestrekte duinlandschappen en aan de oostkant van de Bollenstreek staat het Hollandse Plassengebied garant voor de leukste watersportactiviteiten. 

Er zijn veel gezellige dorpjes en handige fiets-, wandel- en vaarvoorzieningen. Wil je een dagje naar een grote stad? Haarlem, Amsterdam, Leiden en Den Haag liggen op slechts 30 minuten rijden.  Hieronder hebben we de leukste activiteiten op een rijtje gezet.

1. Fietsroute Bollenstreek aan Zee

Met de Bollenstreek aan Zee fietsroute krijg je alle leuke dorpjes te zien en kom je langs de meeste natuurgebieden en monumenten. De route is 66 kilometer lang maar is eenvoudig in te korten.

Wil je wel de omgeving verkennen maar niet fietsen? Huur dan een Solex of een Vespa Scooter. Met Bollenstreek Deals krijg je een aantrekkelijke korting.

2. Varen op de Hollandse plassen

Het Hollandse Plassengebied is een aantrekkelijk vaargebied bestaande uit onder andere de Kagerplassen, de Westeinderplassen, de Nieuwkoopse Plassen en het Braassemermeer. De plassen worden met elkaar verbonden door vaarten en rivieren zoals de Vecht, Amstel en Drecht. Warmond is het ideale dorp om je ontdekkingstocht te beginnen. Er is een handig sloepennetwerk met knooppunten waardoor het zeer eenvoudig is een leuke route te varen. Meer over het sloepennetwerk 

Heb je zelf geen boot? Huur dan een mooie sloep bij Olympia Charters in Warmond. Ideaal voor een leuk uitje met vrienden of het gezin.

3. Eten & drinken met uitzicht op zee

Wat is er relaxter dan lekker eten en drinken met uitzicht op zee? Het kan bij de meer dan 30 strandpaviljoens in Noordwijk en Katwijk. Maar ook op de boulevard of in de dorpskernen in de Bollenstreek zijn gezellige restaurants te vinden. Ga je voor een familierestaurant met speelgelegenheid voor de kinderen. Een specialiteiten restaurant of een luxe restaurant. Het is allemaal te vinden in de Bollenstreek.

4. Zwemmen

Uiteraard kan je heerlijk zwemmen in de zee. Maar ook als het weer wat slechter is zijn er genoeg locaties waar je binnen kan zwemmen. Het nieuwe Zwembad De Waterkanten in Lisse is een echte aanrader. Dit moderne zwembad heeft een mooi wedstrijdbad, recreatiebad, een snelle waterglijbaan, stroomversnelling en een peuterbad. Ook ideaal als je niet steeds wil nadenken over het insmeren van de kinderen. Parkeren kan eenvoudig in de parkeergarage onder het zwembadgebouw.

5. Overnachten aan het strand

Er zijn in de Bollenstreek vele accomodaties waar je kan overnachten. Kies je voor een hotel, bed & breakfast een vakantiepark of misschien toch een camping. Of ga je voor de unieke ervaring om op het strand te overnachten in een van de 80 strandhuisjes. De Bollenstreek heeft alles voor een lekker weekendje weg of een heerlijke vakantie in Nederland.

Bollenstreek aan Zee 2017

De Bollenstreek aan Zee is een mini-magazine dat verspreid wordt bij overnachtingslocaties in de Bollenstreek. Hieronder is de digitale versie te zien. In de gids staan leuke zomerse activiteiten. Je bent altijd welkom bij Bollenstreek aan Zee: De leukste vakantiestreek van Nederland!

 
Share this page