Rijksmuseum - 2014 - John Lewis Marshall - 04 (JPEG)

Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Musea in Amsterdam / Rijksmuseum (Amsterdam, Holland) – Openingstijden, prijzen en parkeren

 

Meer dan 5.000 schilderijen, waaronder natuurlijk de Nachtwacht van Rembrandt, zijn te bewonderen in Het Rijksmuseum in Amsterdam. De nadruk van het museum ligt op de Nederlandse Gouden Eeuw. De collectie in het mooie gerestaureerde gebouw geeft meer dan 800 jaar aan indrukkende kunstgeschiedenis weer. Het Rijksmuseum aan het Museumplein is dan ook een absolute must-see! Niet voor niets wordt dit museum ook wel Het Nationale Museum van Nederland genoemd.

Rembrandt’s Nachtwacht

Het absolute pronkstuk is Rembrandt’s Nachtwacht, ook wel bekend als ‘De compagnie van kapitein Frans Banning Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren‘. Ook Het Melkmeisje van Vermeer is een echte Rijksmuseum-klassieker. Samen met de minder bekende, doch even intrigerende werken, krijg je een fascinerend kijkje in het leven uit andere tijden.

Een ander hoogtepunt van het museum, dat overigens een beetje onderschat wordt, is de collectie wapens en scheepsmodellen. In deze zaal zie je exotische, sierlijke, en zelfs in het heetst van de strijd gebruikte wapens.

Vermeer tentoonstelling in het Rijksmuseum

Tot en met 4 juni 2023 organiseert Het Rijksmuseum een unieke Vermeer tentoonstelling. Deze tentoonstelling toont 28 van de 37 bekende schilderijen van Vermeer en brengt werken samen uit musea in Europa, de VS en Japan. Deze tentoonstelling stelt je in staat een van de grootste kunstenaars ter wereld te ontmoeten – een kans die je maar eens in je leven krijgt.

Let op! Om de Vermeer tentoonstelling te bezoeken heb je een speciaal toegangsticket nodig.

Openingstijden Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is alle dagen van het jaar geopend. Het museum is dus ook open tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag. Het Rijksmuseum werkt met tickets op dag en tijdslot. U kunt dus niet zomaar naar het museum gaan. Onder de toegangsprijzen vindt u de actuele beschikbaarheid van tickets per dag en tijdslot.

Openingstijden van Het Rijksmuseum*:

Maandag09:00 – 17:00
Dinsdag09:00 – 17:00
Woensdag09:00 – 17:00
Donderdag09:00 – 17:00
Vrijdag*09:00 – 17:00
Zaterdag09:00 – 17:00
Zondag09:00 – 17:00

* t/m 4 juni 2023 is het Rijksmuseum op verschillende dagen langer geopend. Dit betreft dan vooral de speciale Vermeer tentoonstelling.

Toegangsprijzen Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is zeer populair. Het museum is dan ook op veel dagen uitverkocht. Koop daarom je tickets vooraf. De online tickets kan je gewoon op je mobiele telefoon laten scannen.

Dit zijn de toegangsprijzen voor Het Rijksmuseum in Amsterdam:

RijksmuseumPrijs
Volwassenen (19+)€ 23,50Reserveer hier
Kinderen (0-18)gratisReserveer hier
Vermeer + Rijksmuseum (19+)€ 32,00Reserveer hier
Vermeer + Rijksmuseum (0-18)gratisReserveer hier

Beschikbaarheid tickets Rijksmuseum

Bekijk hieronder de actuele beschikbaarheid van tickets voor het Rijksmuseum. Let op! Wilt u ook de Vermeer tentoonstelling bezoeken dan moet u kijken bij het de tickets voor het Rijksmuseum + Vermeer.

Bereikbaarheid

Het Rijksmuseum bevindt zich aan het Amsterdamse Museumplein en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets.

  • Tram: lijn 2 of 5 tot Rijksmuseum of lijn 12 tot Museumplein
  • Bus: lijn 145, 170, 172, 174 of 197 tot Rijksmuseum

Parkeren bij Het Rijksmuseum

In de directe omgeving is betaald parkeren beperkt mogelijk. Er is een bewaakte parkeergarage onder het Museumplein (Q-park, Van Baerlestraat 33b, ingang bij het Concertgebouw).

Adres Rijksmuseum

  • Museumstraat 1
  • 1071 Amsterdam
 
Share this page