Adam lookout uitkijktoren amsterdam

Home / De leukste Dagje Uit tips / Pretparken & Attracties / Attracties in Amsterdam / Voor het mooist uitzicht over Amsterdam: A’DAM Lookout

 

Aan de overkant van het IJ, tegenover het Centraal Station, vind je de nieuwste attractie van Amsterdam: de A’DAM Lookout. Je raast in luttele seconden naar de bovenste verdieping van de toren, waar vandaan je zowel binnen als buiten een prachtig 360-graden uitzicht hebt over Amsterdam. Je hebt keuze uit een gewoon of snel toegangsticket en een zonsondergangticket (waarbij je met een cocktail in je hand geniet van het mooiste uitzicht over onze hoofdstad)!

De A’DAM Lookout is Amsterdams enige (en hoogste) observatiedek dat toegankelijk is voor publiek. Na een foto voor een green screen, waarbij het later lijkt alsof je relaxt op een balk honderden meters boven Amsterdam zweeft, brengt de lift je in no-time naar de 22ste verdieping.

De lift is een reis an sich. Door het glazen plafond zie je de liftschacht oplichten, gevolgd door een spectaculaire lichtshow. Het lijkt wel alsof je met de snelste lift ter wereld omhoog schiet.

Na 20 seconden sta je bovenop het gebouw en zet je direct voet in een moderne, lichte ruimte. Het uitzicht door de gigantische ramen – die tegelijkertijd de wand vormen tussen binnen en buiten – is ronduit adembenemend.

Weet je niet waar je moet kijken? De enorme ruitvormige, interactieve schermen trekken direct je aandacht. De touchscreens vertellen je wat je waar kunt zien. Aan de noordkant kun je met goed weer Zaandam zien liggen, terwijl je aan de zuid-oostkant zelfs de Dom in Utrecht kunt zien!

De Lookout onderscheidt zich van andere uitkijkpunten ter wereld, doordat je met een kleine touch het uitzicht via de schermen verandert in avondzicht of zelfs terugverandert naar de tijd van de Gouden Eeuw. Inderdaad! Zo kun je jezelf voorstellen hoe het centrum van de handel in de Gouden Eeuw eruit moet hebben zien, vanaf 100 meter hoogte.

Toe aan wat frisse lucht? De trap (of lift voor mindervaliden) brengt je naar het openlucht observatiedek, waar je (tegen een kleine meerprijs) kunt schommelen over de rand van het gebouw. Spannend is het wel, maar gelukkig zit je goed vast. En heb je voor het overgrote deel toch je ogen dicht gehad? Dan is de video die je na afloop ontvangt een mooi aandenken en kun je het keer op keer opnieuw beleven!

Entreeprijzen A’DAM Lookout

Er zijn drie soorten tickets te koop:

A’DAM Regulier toegangsticket € 12,50

Dit is een toegangsticket geldig tussen 10:00 – 21:00, inclusief een digitale foto

A’DAM Premium toegangsticket € 15,00

Dit is een skip the line toegangsticket geldig tussen 10:00 – 21:00, inclusief een digitale foto en gratis souvenir

A’DAM Zonsondergangticket € 20,00

Dit is een skip the line toegangsticket geldig tussen 18:00 – 21:00 (laatste toegang om 21:00), inclusief een digitale foto en een cocktail naar keuze.

Koop nu online je tickets voor A’DAM Lookout
 
Share this page