Home / De leukste Dagje Uit tips / Wandelen in de Bollenstreek / Wandelroutes in de Bollenstreek / Zwanburgerroute is Eilandhoppen rond het Joppe in Warmond

 

Wil je een leuke wandeling maken in de Randstad en toch midden in de natuur? Ga dan Eilandhoppen rond het Joppe in Warmond.

Start in het charmante dorp Warmond en laat je overzetten met de salonboot De Heere Schouten voor een wandeling over de dijk van de Zwanburgerpolder.
Laat je weer van het eiland ophalen en overvaren naar het schiereiland Tengnagel voor het tweede deel van de wandeling. Je loopt langs de mogel en de golfbaan met het water van de Groote Sloot aan uw rechterhand weer terug naar Warmond.

Je kan gratis parkeren bij de parkeerplaats Gemeentehaven in Warmond. Vervolgens loop je over de brug naar het eiland Koudenhoorn. Op het eiland gaat u links en vervolgens rechts om bij de boot aan te komen

zwanburgerroute_2

Hoeveel kilometer is de Zwanburgerroute?

Het eerste deel, over de dijk van de Zwanburgerpolder is 1,5 km, het tweede deel is ruim 5 km. Totaal 7 km.

Liever een korte route of met kleine kinderen? Wandel dan alleen het korte deel en laat je terugvaren naar je beginpunt!

Wat is er te zien bij de Zwanburgerroute?

Je loopt over de polderdijk met mooie uitzichten op water en molens, meestal met de koeien om je heen. Intussen geniet je ook van de bedrijvigheid op het water. Vogelliefhebbers genieten extra, vooral in het voorjaar. Bij mooi weer kan je prachtig picknicken, bijvoorbeeld op het uitzichtpunt. Je maakt twee verschillende tochtjes op de antieke salonboot De Heere Schouten, waarbij je zowel van het schip als van de omringende watersport kan genieten. Bij je wandeling naar de brug van de Broek- en Simontjespolder loop je vaak tussen de ganzen en schapen. Op de banken nabij de Broekdijkmolen en de golfbaan zit je heerlijk ‘in het groen’ en heb je een prachtig uitzicht op het water.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat kan je doen na de wandeling?

De oostkant van het recreatie-eiland Koudenhoorn is een ‘stiltegebied’ ; een vrij toegankelijk watervogelsreservaat. Het paviljoen met terras bij het strandje op Koudenhoorn is bij mooi weer geopend. Je kan het mooie oude centrum van het dorp Warmond eens bekijken. In de Dorpstraat vind je winkels, galeries en enkele horeca voorzieningen. Aan de noordkant ligt een prachtig, vrij toegankelijk landgoed: Huys te Warmont. Zeker de moeite waard!

zwanburgerroute_1

Vaartijden en prijs van de boottocht

april vrijdag – zaterdag en zondag Opstaptijd 10.00 tot 16.30 uur, varen tot 17.00 uur
mei t/m september vr-za-zo    en     woensdag Opstaptijd 10.00 tot 16.30 uur, varen tot 17.00 uur
oktober zaterdag en zondag Opstaptijd 10.00 tot 16.30 uur, varen tot 17.00 uur
Feestdagen tweede Paasdag, Pinksterdag
Koningsdag en Hemelvaartsdag
Opstaptijd 10.00 tot 16.30 uur, varen tot 17.00 uur
volwassenen route of gedeelte van de route vanaf 8 jaar 2 Euro  (twee maal overvaren)
kinderen route of gedeelte van de route t/m 7 jaar gratis, onder begeleiding van een volwassene

meer informatie: www.zwanburgerroute.nl

 

 

 
Share this page