Winkelen in Haarlem

Home / De leukste Dagje Uit tips / Winkelen / Winkelcentra / Winkelen in de steden

 

De historische steden rondom de Bollenstreek zijn een echte aanrader voor de verwende shopper. 

Haarlem – De Gouden Straatjes

Al in de Gouden Eeuw was Haarlem het centrum om handel te drijven en inkopen te doen. En ook nu nog heeft de stad een grote aantrekkingskracht op iedereen die van shoppen houdt. Vooral de pittoreske winkelstraatjes met unieke boetieks, de Gouden Straatjes, zijn populair.

-> meer over Haarlem

Amsterdam – Negen Straatjes

Midden in de grachtengordel, het Unesco Werelderfgoed van Amsterdam. Net achter het Paleis op de Dam. Tussen Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. En tussen Raadhuisstraat en Leidsegracht. 4 grachten en 9 straatjes met een prachtig overzicht van het Amsterdam van de Gouden Eeuw.
Precies daar vind je het leukste winkelgebied van Nederland. Meer dan vier eeuwen bruist het er van ambacht, vertier en creativiteit. Maar pas sinds eind jaren negentig gaven ondernemers het de naam De 9 Straatjes.

-> meer over Amsterdam

Den Haag – De Hofstad

De Haagse binnenstad is perfect voor een dagje shoppen. De winkels in het autoluwe, historische centrum zijn zeven dagen per week geopend. Bekende warenhuizen als de Bijenkorf vind je op loopafstand van hippe modeboetieks en conceptstores rond koninklijke paleizen. En wie verder richting zee gaat, ontdekt allerlei buurten met nog veel meer bijzondere winkels.

-> meer over Den Haag

Leiden

Leiden is naast een stad van cultuur ook een stad om heerlijk te winkelen. Ontdek de boetiekjes en speciaalzaakjes in de stegen in het Pieterskwartier

-> meer over Leiden

 
Share this page