Home / Blog / De leukste zomerse evenementen in de Bollenstreek

 

De zomerbloemen in de Bollenstreek worden steeds populairder. Vooral de Dahlia maar ook de Canna bloemen trekken steeds meer bezoekers. Van 1 augustus t/m 27 oktober is het dan ook genieten van de zomerse kleuren.

Naast de doorlopende bloemenactiviteiten waar je de zomerbloemen kan bewonderen zijn er ook vele tijdelijke evenement. Wij hebben de leukste evenementen per weekend hieronder verzameld. Kom jij ook genieten van de zomerse bloemen?

1 t/m 4 augustus – Castlefest

Het eerste weekend van augustus is het tijd voor het jaarlijkse Castlefest fantasy festival bij de kasteeltuinen van Keukenhof. Tijdens Castlefest zijn de dahliatuinen bij Kasteel Keukenhof niet gratis te bezoeken.

10 & 11 augustus – Zomerse Bloemencorso & Open Dag

10 & 11 augustus is het weer tijd voor het zomerse bloemencorso. Kom kijken naar de kleurrijke optocht van praalwagens. Wil je ook mee informatie over het kweken van bollen? Op zaterdag 10 augustus is het jaarlijkse Bollenstreek in Bedrijf. Tijdens deze open dag krijg je een uniek kijkje achter de schermen van een aantal bollenbedrijven. Op zondag 11 augustus kan je vervolgens naar Blooming Festival Noordwijk.

21 t/m 26 augustus 2019 – Dahlia Dagen Bollenstreek

De Dahlia zomerbloem staat van 21 t/m 26 augustus extra in de spotlights door het Holland Dahlia Event. In de Kasteeltuinen van Keukenhof is een corsowagen die in het Bloemencorso van april heeft gereden. Speciaal voor de Dahlia dagen is deze corsowagen opnieuw gestoken met ditmaal Dahlia bloemen. Ook in het bloemendorp Lisse is veel aandacht voor de Dahlia. Er worden meerdere schitterende Dahlia mozaïeken gemaakt.

14 september 2019 – Open Monumentendag

De landelijke Open Monumentendag is elk jaar een grote trekker in de Bollenstreek. Langs de Flower Tour Zomereditie liggen verschillende monumenten die op deze dag te bezoeken zijn. Beklim bijvoorbeeld de toren van de St. Agathakerk in Lisse en bezoek het kasteel in de Kasteeltuinen van Keukenhof.

20 t/m 26 september 2019 – Feestweek Lisse

Elke derde donderdag van september start de Feestweek van Lisse. Tijdens dit grootste dorpsfeest van de Bollenstreek zijn er vele activiteiten van en door inwoners van Lisse. Traditie is de familie wandeltocht op zondagochtend. Deze wandeling loopt door het Bloemenpark Keukenhof en geeft een unieke kans om het bloemenpark in september te zien.

  • Familie wandeltocht door Bloemenpark Keukenhof »

4 & 5 oktober 2019 – Bollenmarkt Keukenhof

Oktober is de maand om je favoriete voorjaarsbloembollen te kopen en te planten. Op de Bollenmarkt bij Keukenhof bloemenpark vind je de meest exclusieve bloembollen van de leveranciers van Keukenhof. Uiteraard kan je ook terecht voor advies over het planten van bloembollen in je tuin of op je balkon. Ook kan je met eigen ogen zien hoe de tuinmannen van Keukenhof het bloemenpark klaar aan het maken zijn voor het voorjaar van 2020.

 
Share this page