Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dahlia Mozaïeken Weekend 2021

28 augustus 2021 10:00 30 augustus 2021 17:00

dahlia mozaiek nijntje

Van augustus t/m oktober staat de Bollenstreek in het teken van het Dahlia Festival. Een van de activiteiten is het jaarlijkse Dahlia Mozaïeken Weekend. In 2021 zijn de bloemenkunstwerken te bewonderen zijn vanaf zaterdag 28 augustus t/m maandag 30 augustus.

Dahlia Mozaïek Weekend

Het Dahlia Mozaïek Weekend is een van de hoogtepunten tijdens het Dahlia Festival in de Bollenstreek. Tijdens dit weekend staan er in de Bollenstreek ruim 35 kunstwerken gemaakt met dahlia bloemen tentoongesteld. Deze kunstwerken zijn gratis te bezoeken. Er zijn twee wandelroutes en een fietsroute langs de bloemenmozaïeken. Op onderstaande kaart staan alle dahlia mozaïeken te zien.

Dahlia routes

Er zijn door De Jong Kampeer & recreatie twee verschillende wandelroutes en een fietsroute gemaakt die je langs de dahlia mozaïeken brengt.

Wandelroute (13,5 km) Dahlia Mozaïeken in Hillegom

In Hillegom staan dit jaar heel veel mooie Dahlia Mozaïeken. Er is een wandelroute van 13,5 kilometer langs deze bloemen kunstwerken. In Hillegom is ook de FBT Dahlia Showtuin te vinden bij The Tulip Barn.

Wandelroute (13 km) Dahlia Mozaïeken in Lisse

Bloemendorp Lisse heeft ook in 2021 weer een geweldig aanbod aan Dahlia Mozaïeken. Geniet van een 13 kilometer lange wandelroute langs de Dahlia Mozaïeken in Lisse. In Lisse vind je ook de dahliatuinen van Kasteel Keukenhof en de CNB Showtuin en Dahlia pluktuin bij de Tulperij.

Fietsroute (41 km) Dahlia Mozaïeken Bollenstreek

Wil je alle dahlia mozaïeken bekijken? Dan is er een fietsroute van 41 kilometer. Tijdens de fietsroute kom je ook langs de mooie dahlia tuinen.

Begeleide fietstour langs de Dahlia’s

Tijdens het Dahlia Mozaïek weekend is het ook mogelijk om mee te fietsen met een begeleide fietstour. Zo hoor je het verhaal van de Bollenstreek van een lokale gids en zie je de mooiste dahlia locaties. Er zijn tours op zaterdag en zondag. Per tour is er een beperkt aantal deelnemers. Reserveer dus op tijd. Hieronder staan de dagen en tijden die nog beschikbaar zijn.

  • Begeleide fietstour incl. huurfiets € 29,50
  • Begeleide fietstour met je eigen fiets € 27,50

Sightseeings tours en fietsen huren tijdens het Dahlia Mozaïeken Weekend

Wil je de Dahlia fietsroute fietsen maar heb je geen eigen fiets? Er zijn meerdere fietsverhuurders. Ook is het mogelijk om de Dahlia route te rijden met een klassieke Solex, een elektrische scooter of een funstep.

Dahlia Festival en Bollenstreek Bloemenroute

Wil je een mooie fietsroute rijden langs de leukste Dahlia locaties in de Bollenstreek? Kijk dan eens naar de gratis zomereditie van de Bollenstreek Bloemenroute. Deze fietsroute van 35 kilometer komt langs het strand, de duinen en vele locaties met zomerbloemen.

Dahlia showtuinen en pluktuinen op Flower Map

Tijdens het Dahlia Festival zijn er ook verschillende Dahlia showtuinen en pluktuinen geopend. Hieronder staan alle locaties op de Flower Map. Deze kaart is zowel op de computer als op een mobiele telefoon goed te gebruiken.

Wandeling en fietstocht langs de mozaieken

Special voor het Dahlia Mozaïek Weekend zijn er verschillende wandelroutes en een fietsroute langs de dahlia mozaïeken.

In de buurt overnachten

Wil je optimaal genieten van de Dahlia mozaïeken? Boek dan een overnachting in de buurt. Er is een ruime keuze aan hotels, vakantieparken en gezellige b&b’s in en rondom de Bollenstreek.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

Gegevens

Begin:
28 augustus 2021 – 10:00
Einde:
30 augustus 2021 – 17:00
Evenement Categorieën:
, , ,
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page