Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dahlia Mozaïeken Weekend 2022

7 september 2022 10:00 11 september 2022 17:00

dahlia mozaiek nijntje

Van augustus t/m oktober staat de Bollenstreek in het teken van het Dahlia Festival. Een van de activiteiten is het jaarlijkse Dahlia Mozaïeken Weekend. In 2022 wordt op woensdag 7 september begonnen met het stekken van de mozaïeken. Op zaterdag 10 en 11 september zijn de bloemenkunstwerken te bewonderen. Bezoek ook de schitterende Dahlia show bij Kasteel Keukenhof waar zelfs een corsowagen te zien is.

Dahlia Mozaïek Weekend

Het Dahlia Mozaïek Weekend is een van de hoogtepunten tijdens het Dahlia Festival in de Bollenstreek. Tijdens dit weekend staan er in de Bollenstreek ruim 80 kunstwerken gemaakt met dahlia bloemen tentoongesteld. Deze kunstwerken zijn gratis te bezoeken. Er is een fietsroute langs de bloemenmozaïeken. Op onderstaande kaart staan alle dahlia mozaïeken en (bloemen)attracties te zien.

Tijdens het Dahlia Weekend zijn er ook extra activiteiten bij Kasteel Keukenhof. Geniet van de schitterende Dahlia show en bezoek het kasteel op zaterdag 10 september. In de kasteeltuin is zelfs een corsowagen te bewonderen.

Programma Dalia Dagen

Tijdens dit Dahlia weekend zijn er veel verschillende activiteiten in de Bollenstreek. Uiteraard kunt u de fietsroute fietsen. Vergeet dan niet om af te stappen bij een van de verschillende showtuinen met zomerbloemen en uiteraard de bloemenmozaïeken. Op zaterdag 10 september is het ook Open Monumentendag en zijn er veel extra activiteiten bijvoorbeeld bij Kasteel Keukenhof.

Dahlia routes

Er is een fietsroute gemaakt die je langs de dahlia activiteiten brengt.

Fietsroute (41 km) Dahlia Mozaïeken Bollenstreek

Wil je alle dahlia mozaïeken bekijken? Dan is er een fietsroute van 41 kilometer. Tijdens de fietsroute kom je ook langs de mooie dahlia tuinen.

Sightseeings tours en fietsen huren tijdens het Dahlia Mozaïeken Weekend

Wil je de Dahlia fietsroute fietsen maar heb je geen eigen fiets? Er zijn meerdere fietsverhuurders. Ook is het mogelijk om de Dahlia route te rijden met een klassieke Solex, een elektrische scooter of een funstep.

Dahlia Festival en Bollenstreek Bloemenroute

Wil je een mooie fietsroute rijden langs de leukste Dahlia locaties in de Bollenstreek? Kijk dan eens naar de gratis zomereditie van de Bollenstreek Bloemenroute. Deze fietsroute van 35 kilometer komt langs het strand, de duinen en vele locaties met zomerbloemen.

Dahlia showtuinen en pluktuinen op Flower Map

Tijdens het Dahlia Festival zijn er ook verschillende Dahlia showtuinen en pluktuinen geopend. Hieronder staan alle locaties op de Flower Map. Deze kaart is zowel op de computer als op een mobiele telefoon goed te gebruiken.

Wandeling en fietstocht langs de mozaieken

Special voor het Dahlia Mozaïek Weekend zijn er verschillende wandelroutes en een fietsroute langs de dahlia mozaïeken.

In de buurt overnachten

Wil je optimaal genieten van de Dahlia mozaïeken? Boek dan een overnachting in de buurt. Er is een ruime keuze aan hotels, vakantieparken en gezellige b&b’s in en rondom de Bollenstreek.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

Gegevens

Begin:
7 september 2022 – 10:00
Einde:
11 september 2022 – 17:00
Evenement Categorieën:
, , ,

Organisator
Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

 
Share this page