Holländische Polders und Seen
 

Kaag is de oudste van alle dorpskernen in de gemeente Kaag en Braassem. De dorpskern ligt op een eiland en is alleen te bereiken via het water. Het eiland is te bereiken met de boot of via het pontje.

Kaag wordt in de meeste gevallen Kaageiland genoemd. Aangezien de Kagerplassen dichtbij zijn, is Kaageiland een prima uitvalsbasis voor waterrecreatie. Er zijn jachthavens, zeilscholen, bootverhuur en restaurants . Verder zijn de zeilwedstrijden van de jaarlijkse Kaagweek zowel nationaal als internationaal bekend.

Veerpont Kaag

Over het eiland  wandelen voelt als vakantie. Hier gaat alles net even iets rustiger en relaxter, terwijl je toch midden in de Randstad bent.

Leuk om te doen is de dorpswandeling. Laat je meevoeren in het verhaal van het eeuwenoude Kaageiland. Albert Strijk, geboren en getogen op het eiland, neemt je tijdens een prachtige wandeling mee in de geschiedenis van dit pittoreske poldereiland.

Kaghe, eiland met karakter

De naam Kaghe, die buitendijks land betekent, komt voor het eerst voor in 1308. De historie van het eiland gaat echter terug tot de ijstijd. Door de eeuwen heen ontwikkelde het eiland zich tot een veelzijdig en zelfstandig eiland met een heel eigen karakter.

Ervaar het eilandleven

Kaag onderscheidt zich door zijn eigenwijze mengeling van cultureel erfgoed en grote bedrijvigheid. Enerzijds vind je er historische huizen en winkeltjes en anderzijds waterrecreatie, horeca en de indrukwekkende scheepswerf van Van Lent. De wandeling en het verhaal van Albert Strijk laten je proeven van het leven op dit bijzondere eiland van vroeger tot nu.

Praktische info Historische wandeling Kaag eiland

Prijs:€ 5,- p.p.
Duur:circa 2 uur
Optioneel:Mini excursie kaasboerderij
Aantal personen:minimaal 10, maximaal 40
Wanneer:op afspraak

Neem voor informatie of boekingen contact op met Albert Strijk via telefoonnummer 071-3313629, mob. 06-12089050, of stuur een e-mail naar albertstrijk@hotmail.com

Meer over Kaageiland

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page