Kaageiland
 

Kaag is de oudste van alle dorpskernen in de gemeente Kaag en Braassem. De dorpskern ligt op een eiland en is dus alleen te bereiken via het water.Het eiland is te bereiken met de boot of via het pontje. Kaag wordt in de meeste gevallen Kaageiland genoemd. Aangezien de Kagerplassen dichtbij zijn, is Kaageiland een prima uitvalsbasis voor waterrecreatie. Er zijn jachthavens, zeilscholen en er worden boten verhuurd. Verder zijn de zeilwedstrijden van de jaarlijkse Kaagweek zowel nationaal als internationaal bekend.

Door de Kaag wandelen voelt als vakantie. Hier gaat alles net even iets rustiger en relaxter, terwijl je toch midden in de Randstad bent.

Leuk om te doen is de dorpswandeling. Laat je meevoeren in het verhaal van het eeuwenoude Kaageiland. Albert Strijk, geboren en getogen op Kaag, neemt je tijdens een prachtige wandeling mee in de geschiedenis van dit pittoreske poldereiland.

Kaghe, eiland met karakter

De naam Kaghe, die buitendijks land betekent, komt voor het eerst voor in 1308. De historie van het eiland gaat echter terug tot de ijstijd. Door de eeuwen heen ontwikkelde Kaag zich tot een veelzijdig en zelfstandig eiland met een heel eigen karakter.

Ervaar het eilandleven

Kaag onderscheidt zich door zijn eigenwijze mengeling van cultureel erfgoed en grote bedrijvigheid. Enerzijds vind je er historische huizen en winkeltjes en anderzijds waterrecreatie, horeca en de indrukwekkende scheepswerf van Van Lent. De wandeling en het verhaal van Albert Strijk laten je proeven van het leven op dit bijzondere eiland van vroeger tot nu.


Praktische info Historische wandeling Kaageiland

Prijs: € 5,- p.p.
Duur: circa 2 uur
Optioneel: Mini excursie kaasboerderij
Aantal personen: minimaal 10, maximaal 40
Wanneer: op afspraak

Neem voor informatie of boekingen contact op met Albert Strijk via telefoonnummer 071-3313629, mob. 06-12089050, of stuur een e-mail naar albertstrijk@hotmail.com

Interessante links

 
Share this page