tulpendag Amsterdam

Home / Blog / Kijk live mee naar Nationale Tulpendag op de Dam in Amsterdam

 

Nationale Tulpendag wordt elk jaar op de derde zaterdag van januari gevierd. Het is de officiële aftrap van het tulpenseizoen.

Gratis tulpen op de Dam

Met vele vrijwilligers (o.a. uit de Bollenstreek) toveren de tulpenkwekers uit Nederland de Dam om tot een grote tulpenpluktuin met maar liefst 200.000 kleurrijke tulpen. De pluktuin is geopend van 13:00 tot 16:30 uur.
Thema Tulpendag

Het thema van de tulpenpluktuin is dit jaar ‘Romantiek’. Net als het thema van Bloemenpark Keukenhof. Want wie is er nu niet verliefd op deze vrolijke dames?  Zeg het met tulpen Onstuimige liefde, genegenheid, enthousiasme of puurheid. Tulpen hebben een rijke symboliek. En dat is leuk, want tulpen maken een mooi cadeau. Dus geef je een bos aan iemand weg, dan geef je ook een boodschap.

Dus, reis af naar Amsterdam, neem je oma, broer, vriendin of buurvrouw mee en geniet van de pracht en kleurigheid van deze grote hoeveelheid tulpen.

Webcam Amsterdam

Kan je zaterdag niet naar Amsterdam komen maar ben je wel benieuwd naar het evenement op de Amsterdamse Dam? Kijk dan hieronder naar de live webcam.

#tulpendag

Heb je een leuke foto of video gemaakt van Tulpendag? Deel die dan met iedereen op Facebook, Twitter of Instagram met de hashtag #tulpendag

Interessante links

 

 

 
Share this page