Home / Blog / Leo van der Zon Corsoprijs voor het beste entertainment

 

Het bestuur van Stichting Bloemencorso Bollenstreek heeft een nieuwe corsoprijs in het leven geroepen: de Leo van der Zon Corsoprijs voor het beste entertainment. De bevlogenheid waarmee Leo van der Zon ruim zestien jaar voorzitter was wordt hiermee tot uitdrukking gebracht.

Jaarlijks rijkt Bloemencorso van de Bollenstreek een aantal corsoprijzen uit. Dit gebeurt in drie categorieën: mooiste praalwagen, stekersprijs en luxe wagen. Hieraan wordt met de Leo van der Zon Corsoprijs een vierde categorie toegevoegd voor het beste entertainment, zo werd medegedeeld door corsovicevoorzitter Gerrit Rutgrink. “Zoals u weet worden sinds 2000 de corsoprijzen ontworpen door het Lisser kunstenaarsechtpaar Frans en Truus van der Veld. Met succes, want elke corsoprijs die jaarlijks wordt uitgereikt is een bronzen kunstwerkje op zich en sinds 2012 gebaseerd op het corsothema. Alleen wordt op deze traditie voor de Leo van der Zon Corsoprijs een uitzondering gemaakt, want het ontwerp hiervoor bestaat immers al. Tijdens Leo’s voorzitterschap zijn namelijk ook het corsologo en de huisstijl vernieuwd. Het corsologo kreeg de vorm van een tulp, herkenbaar voor iedereen en een verwijzing naar de bloembollencultuur en bloembollen die de basis zijn van het Bloemencorso van de Bollenstreek. Meesterlasser Jan Biemond, werkzaam bij De Nie in Warmond en daardoor ook al menige praalwagen heeft gelast, heeft inmiddels al zijn creativiteit gelegd in het realiseren van de nieuwe Leo van der Zon Corsoprijs. En u raadt het al, deze heeft de vorm van het nieuwe corsologo. Het is een eerbetoon aan Leo van der Zon en tegelijkertijd een stimulans voor het verder uitrollen van de vernieuwing die door hem ook op het gebied van figuratie en muziek waren ingezet. De Leo van der Zon Corsoprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt voor het beste entertainment.”

Naast de Leo van der Zon Corsoprijs zijn er drie categorieën waarin drie prijzen worden uitgereikt. In de categorie ‘luxe en promotiewagens’ gaat het er behalve originaliteit en uitstraling ook om dat er zoveel mogelijk bolbloemen in de bloemversieringen zijn verwerkt. Bij de praalwagens zijn er twee categorieën. De eerste voor ‘mooiste praalwagen’ in zijn totaliteit en de andere de betreft de ‘stekersprijs’. Deze laatste wordt pas later tijdens de jaarlijkse vrijwilligersmiddag bekend gemaakt.

Corso 2018
Het bloemencorso staat dit jaar in het teken van het thema Cultuur. Op zaterdag 21 april rijdt het van Noordwijk naar Haarlem en de avond ervoor rijdt het feestelijk verlicht door Noordwijkerhout.

Meer informatie over het bloemencorso

 
Share this page