De Strandrups zorgt dat iedereen kan genieten van het strand

Home / Actueel / De Strandrups zorgt dat iedereen kan genieten van het strand

 

Stichting Outdoor4Disabled zorgt ervoor dat ook mensen met een lichamelijke beperking en ouderen die slecht ter been zijn kunnen genieten van het strand.

Zij doen dit door strandritten te organiseren met Strandrups De Vrijbuiter. Deze is speciaal ontwikkeld voor mensen met een lichamelijke beperking. Onder begeleiding van een goed opgeleide chauffeur en begeleiders rijdt de Vrijbuiter van 1 mei tot 1 november iedere doordeweekse dag. Er zijn zes momenten per dag om een strandrit te maken.

In totaal kunnen er vier rolstoelen tegelijk mee of negen mensen die zelf kunnen lopen. Een combinatie van beide is ook mogelijk omdat de stoelen uitneembaar zijn. Om te voorkomen dat de rolstoelen gaan rijden op het plateau worden deze vastgezet met spanbanden. Het rupsvoertuig is gebouwd onder de Europese Machine Richtlijn en CE gekeurd door Aboma+Keboma.

Locatie Strandrups

De Strandrups Noordwijk start vanaf het strand bij Langevelderslag in Noordwijk. Er is een groot parkeerterrein aanwezig bij Langevelderslag.

  • Nederzandt
  • Langevelderslag 44-46
  • Noordwijk

Reserveren

Een rit met de Strandrups duurt ongeveer 1 uur en kost € 7,50 per persoon. Tijdens de rit kunnen de gasten genieten van alles wat er op het strand te zien is. Er moet wel minimaal een week van tevoren gereserveerd worden. Bij slecht weer is het mogelijk om de Strandrups rit kosteloos te annuleren.

Vrijwilligers

De Strandrups Noordwijk kan niet bestaan zonder de hulp van vrijwilligers. Stichting Outdoor4Disabled is dan ook altijd opzoek naar vrijwilligers voor verschillende functies. Lijkt het je leuk om regelmatig mensen met een beperking een geweldige dag te bezorgen meld je dan hier aan als vrijwilliger

Kijk voor meer informatie bij Outdoor4Disabled

 
Share this page