Home / Blog / Tips om file rondom Keukenhof te vermijden

 

De Bollenstreek staat in bloei en dat merken we op de wegen rondom Keukenhof. Elke dag staan er verschillende files naar en vanaf de Bollenstreek. Hieronder enkele tips om de verkeersdrukte te ontwijken.

Aanrijroute naar Keukenhof

Verkeersdrukte Keukenhof

De standaard (bewegwijzerde) aanrijroute naar Keukenhof volgt vanaf de A4 of A44 de N207 langs Nieuw Vennep. Vervolgens rij je via de N208 richting Lisse / Keukenhof. Uiteraard is dit een drukke route maar zeker de snelste als er een normale verkeersdruk is.

Vanaf de N207 kan je via Lisserbroek naar Lisse. Sommige navigatiesystemen leiden je via deze weg. Deze weg gaat echter via een kleine brug die bij veel bootverkeer vaak openstaat. Vertragingen kunnen dan wel oplopen tot 1,5 uur. Ons advies is om deze route bij verwachte drukte (paasweekend en rondom Bloemencorso) te vermijden. Check de verkeersdrukte via TomTom Traffic

Omrijden via N208 of N206

Bij verkeersdrukte is het aan te raden om via de A44 naar de N208 (via Sassenheim) te rijden of via de N206 (Noordwijk/Noordwijkerhout). Dit is slechts enkele minuten omrijden maar scheelt vaak veel verkeersdrukte. Je komt via een andere kant bij Keukenhof.

Vermijd de Keukenhof parkeerplaats bij drukte

Als je via een andere route een alternatieve aanrijroute hebt gevonden dan moet je nog steeds naar de Keukenhof parkeerplaats. Hier kan je bij drukte wederom veel vertraging verwachten. Ook ‘s middags bij het verlaten van Keukenhof staan er vaak grote files waardoor het lang kan duren voordat je weer onderweg bent.

Wij adviseren dan ook om alternatieve parkeerplaatsen te kiezen om die drukte te ontwijken. Er zijn een aantal opties.

Alternatieve parkeermogelijkheden

Er zijn vele alternatieve parkeermogelijkheden voor alle locaties geldt wel dat het langer wandelen is dan de Keukenhof parkeerplaats. Veel mensen gaan dan ook met de auto naar een alternatieve parkeerplaats en pakken vervolgens de fiets naar Keukenhof.

  • Via de N208 vanuit Sassenheim kan je parkeren bij Restaurant De Engel. Er is een gratis parkeerplaats en bij De Engel kan je fietsen huren (we van te voren reserveren). Vanaf die locatie fiets je in 5 minuten naar Keukenhof.
  • Rij je via de N206 richting Keukenhof dan kan je na de spoorwegovergang je auto parkeren bij het TOP (toeristisch overstappunt) vandaar kan je wandelen (15 minuten) of fietsen (5 minuten) naar Keukenhof.

Rij pas weg na de spits

Bij het verlaten van Keukenhof ontstaan ook vaak vertragingen. Het is daarom aan te raden om pas weg te rijden na de spits. Keukenhof is geopend tot 20:00 uur en in de buurt van Keukenhof ligt het centrum van Lisse met allerlei leuke restaurants.

Regel een overnachting in de buurt van Keukenhof

Het meest relaxt is uiteraard om een overnachting te boeken in de buurt van Keukenhof. Zo kan je op een rustig moment naar de Bollenstreek reizen en vervolgens ‘s ochtends lopend of op de fiets naar Keukenhof reizen. Er is een ruime keuze uit Hotels, Bed & Breakfasts, Campings en Vakantieparken. Voor beschikbaarheid kan je kijken op onze overnachtingsportal (i.s.m. Booking.com) en direct zien waar nog beschikbaarheid is.


Booking.com

 
Share this page