Home / Villes en Hollande / Conseils pour visiter Haarlem

 

Haarlem heeft een rijke historie, prachtige monumenten en een gezellige Bourgondische sfeer. Ideaal voor een leuk dagje uit. In het historische centrum vind je beroemde musea, gevarieerde winkels en restaurants.

In Haarlem is van alles te doen, het gehele jaar door. Ontdek de stad die bekend staat om haar hoogwaardige culturele aanbod, de grote diversiteit aan winkels, gezellige restaurants en cafés en de uitstekende ligging nabij Amsterdam, strand en zee. Een stad met een rijke historie, prachtige monumenten en een Bourgondische sfeer. De ideale bestemming voor een dagje uit of een weekendje weg.

Bloemenstad Haarlem

De Bollenstreek heeft een sterke band met de stad Haarlem. Veel bloembollenkwekerijen kwamen oorspronkelijk uit de regio Haarlem voordat ze zich vestigde in de Bollenstreek. Haarlem wordt daarom ook wel de Bloemenstad van Nederland genoemd. In het voorjaar worden er dan ook veel bloem gerelateerde evenementen georganiseerd. Hieronder de twee bloemenevenementen in Haarlem:

Top 10 bezienswaardigheden in Haarlem

Lopend door Haarlem zijn er zoveel bezienswaardigheden. Hieronder hebben we toch een top 10 samengesteld van locaties die je bezocht moet hebben.

Parkeren Haarlem

Op zon- en bepaalde feestdagen kun je in Haarlem gratis parkeren op straat. Op de overige dagen geldt betaald parkeren. Houd er rekening mee dat in het centrum weinig parkeergelegenheid op straat is. Bij de toegangswegen van de stad vind je routeaanwijzingen voor de openbare parkeergarages; in het centrum is weinig parkeergelegenheid op straat. Fietsen kunnen gratis worden gestald in één van de bewaakte en overdekte fietsenstallingen.

Gratis fiets stallen

Kom je met de fiets naar het centrum? Dan kun je je fiets overdag gratis stallen in één van de bewaakte en overdekte fietsstallingen aan de Botermarkt, Smedestraat of Tempelierstraat. Op het station kun je gebruikmaken van het fietssouterrain.

Tips Haarlem

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page