De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, met houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen uit het Nederland van de 17e en 18e eeuw. De Zaanse Schans ligt op nog geen 50 kilometer van de Bollenstreek en je rijdt er dan ook in minder dan 40 minuten naartoe.

Maak een reis terug in de tijd naar het traditionele leven in Holland. Er is geen betere plek om het oude Hollandse leven te ervaren dan in het museumdorp net boven Amsterdam.

De Zaanse Schans is het perfecte Hollandse uitje. En je kan het eenvoudig bezoeken vanuit de Bollenstreek. Het Nederland van de 17e en 18e eeuw komt hier kleurrijk tot leven. Bezoek de houten huisjes, windmolens, schuren en workshops.

Entreeprijs

Het oudhollands dorp is gratis te bezoeken. Wil je een kijkje nemen bij een van de attracties en museums? Dan is er wel vaak een entreeprijs. Voor een compleet dagje adviseren we de Zaanse Schans Card. Met deze voordeelkaart krijg je gratis toegang tot de leukste attracties van het museumdorp.

Voordelen Card:

  • Gratis toegang tot het Zaans Museum en de chocolade- en koekjesfabriek Verkade
  • Gratis toegang tot het Wevershuis, verfmaalmolen ‘De Kat’, houtzaagmolen ‘Het Jonge Schaap’ en de Kuiperij
  • Gratis toegang tot Museum Zaanse Tijd
  • Gratis toegang tot het Molenmuseum
  • Plattegrond van de Zaanse Schans
  • Speurtocht voor kinderen

Prijzen Zaanse Schans Card:

Volwassenen vanaf 18 jaar€ 23,50Koop tickets
Kinderen 4 t/m 17 jaar€ 16,00Koop tickets
Kinderen 0 t/m 3 jaargratis

Openingstijden

De Zaanse Schans bestaat uit verschillende attracties die ieder eigen openingstijden hanteren. Niet alle attracties zijn elke dag geopend, maar de meeste attracties zijn van 09:00 – 17:00 uur open. Het museumdorp is elke dag van het jaar geopend.

Hoe kom je bij De Zaanse Schans

Openbaar vervoer

Bus – De Rnet-buslijn 391 rijdt vanaf station Amsterdam CS iedere vijftien minuten naar de halte Zaanse Schans. De reis duurt veertig minuten. Voor meer informatie www.bus391.nl.

De Rnet-buslijn 817 verbindt in juli en augustus het museumdorp met Volendam/Edam. Tevens rijdt de bus in de weekenden van Hemelvaart en Pinksteren. Voor meer informatie www.bus817.nl.

Trein – Het dichtstbijzijnde treinstation is Zaandijk – Zaanse Schans. Dit station bereikt u met de stoptrein vanaf station Amsterdam CS in 17 minuten. Vervolgens loopt u in 15 minuten naar het oudhollandse dorp.

Auto

Kom je met de auto? Gebruik in je navigatie als adres Schansend 7 in Zaandam. Parkeren kost € 10,00 per dag voor personenauto’s. Touringcars betalen € 22,00. Het is niet mogelijk om met cash bij het parkeerautomaat af te rekenen, enkel door middel van een betaalpas.

Adres

  • Schansend 7
  • Zaandam

Webcam

Wil je vanaf je computer alvast genieten van het oerhollandse dorp? Bekijk dan de webcam hieronder.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page