Molendorp De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, met Oud-Hollandse houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen uit het Nederland van de 17e en 18e eeuw. De Zaanse Schans ligt op slechts 50 kilometer van de Bollenstreek en je rijdt er dan ook in minder dan 40 minuten naartoe. Maak een reis terug in de tijd naar het traditionele leven in Holland. Er is geen betere plek om het oude Hollandse leven te ervaren dan in dit molendorp net boven Amsterdam.

Bezoek de molens in De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een perfecte Hollands uitje. En je kan het eenvoudig bezoeken vanuit de Bollenstreek. Het Nederland van de 17e en 18e eeuw komt hier kleurrijk tot leven. Bezoek de houten huisjes, windmolens, schuren en workshops.

Entreeprijs voor De Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een gratis te bezoeken dorp. Er is dan ook geen entreeprijs om door het dorpje te wandelen. In het dorp zijn wel verschillende musea en attracties waar je een entreeprijs voor moet betalen. Om alles uit je bezoek te halen is er de Zaanse Schans Card. Deze geeft toegang tot de leukste musea en attracties in de Zaanse Schans.

Zaanse Schans Card:

  • Gratis toegang tot het Zaans Museum en de chocolade- en koekjesfabriek Verkade
  • Gratis toegang tot het Wevershuis, verfmaalmolen ‘De Kat’, houtzaagmolen ‘Het Jonge Schaap’ en de Kuiperij
  • Gratis toegang tot Museum Zaanse Tijd
  • Gratis toegang tot het Molenmuseum
  • Plattegrond van de Zaanse Schans
  • Speurtocht voor kinderen

Prijzen Zaanse Schans Card:

Zaanse Schans prijzenPrijs
Volwassenen vanaf 18 jaar€ 29,50Koop tickets
Kinderen 4 t/m 17 jaar€ 20,00Koop tickets
Kinderen 0 t/m 3 jaargratis

Je boekt je Zaanse Schans Card eenvoudig online. Selecteer tijdens het boeken een tijdstip waarop u verwacht uw Zaanse Schans Card op te halen.

Openingstijden De Zaanse Schans

Aangezien De Zaanse Schans een openbaar dorp is zijn er geen vaste openingstijden. De verschillende musea en attracties werken uiteraard wel met openingstijden. De meeste locaties zijn 7 dagen per week geopend maar de openingstijden verschillen per locatie en per seizoen. Hieronder de openingstijden die de meeste locaties in De Zaanse Schans hanteren.

De Zaanse SchansOpeningstijden
Maandag09.00 uur – 17.00 uur
Dinsdag09.00 uur – 17.00 uur
Woensdag09.00 uur – 17.00 uur
Donderdag09.00 uur – 17.00 uur
Vrijdag09.00 uur – 17.00 uur
Zaterdag09.00 uur – 17.00 uur
Zondag09.00 uur – 17.00 uur

Hoe kom je bij De Zaanse Schans

Openbaar vervoer

Het dichtstbijzijnde treinstation is Zaandijk – Zaanse Schans. Dit station bereikt u met de stoptrein vanaf station Amsterdam CS in 17 minuten. Vervolgens loopt u in 15 minuten naar de Zaanse Schans. Plan uw reis per openbaar vervoer via 9292.

Auto

Komt u met de auto? Gebruik in uw navigatie als adres Schansend 7 in Zaandam. Het parkeertarief voor personen auto’s is € 15,- per bezoek.  Touringcars betalen afhankelijk van het seizoen tussen de € 35,- en € 55,- per bezoek.  De exacte tarieven staan aangegeven op het entreebord. Wij verzoeken u om niet buiten de parkeervakken of in de groenstrook te parkeren, dit is niet toegestaan. Dit kan namelijk voor gevaarlijke situaties en overlast zorgen.

Adres

  • De Zaanse Schans
  • Schansend 7
  • Zaandam
  • Website

Webcam

Wil je vanaf je computer alvast genieten van het oerhollandse dorp? Bekijk dan de webcam hieronder.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page