Home / Blog / Bloei update en verwachting bloemenvelden – 3 mei 2018

 

Wil je nog komen genieten van de bloeiende bloemenvelden? Dan moet je opschieten. De komende dagen worden veel van de tulpenvelden namelijk gekopt. Hierbij haalt de bloembollenkweker de bloem van de steel om zo te zorgen dat alle energie naar de bloembol gaat i.p.v. de bloem. Dit is uiteraard voor de meeste tulpenliefhebbers een vreselijk gezicht maar nodig om de beste kwaliteit bloembollen ter wereld te kunnen leveren vanaf september.

De komende week zijn er echter nog steeds schitterende bloemenvelden te bewonderen. Een aantal bloemenvelden moeten zelfs nog in bloei komen. Met de huidige weersvoorspellingen is het dan ook aan te raden om snel naar de Bollenstreek te komen.

Ook mag een bezoek aan Bloemenpark Keukenhof natuurlijk niet ontbreken. Het bloemenpark staat nog t/m 13 mei in bloei en jong en oud kunnen daar genieten van Nederland op zijn mooist.

Onderstaande foto’s zijn op 3 mei 2018 genomen in de Bollenstreek:

 

Keukenhof

Het bloemenpark staat t/m 13 mei nog mooi in bloei. Een bezoek aan Keukenhof is ook prima te combineren met een fiets- of wandelroute langs de bloemenvelden. Bij Keukenhof kan je zelfs een fiets huren voor slechts € 10,-. Wij adviseren je fiets wel vooraf online te reserveren en voor 12 uur op te halen om lange wachttijden in de middag te voorkomen.

Bloei verwachting

Veel bloemenvelden worden de komende 10 dagen gekopt waardoor er elke dag een klein beetje minder kleur te zien zal zijn op de bloemenvelden. Tot 13 mei zijn er echter zeker wel bloeiende tulpenvelden te zien. Een aantal tulpenvelden moeten zelfs nog gaan bloeien. Ook zijn er de showtuinen en natuurlijk Keukenhof waar t/m 13 mei nog volop bloeiende bloemen te bewonderen zijn. Kijk op onze Flower Map voor de verwachtingen per veld.

Handige links

 
Share this page