Midden in de bloemenvelden, tussen het brede zandstrand en de uitgebreide Kagerplassen, ligt het dorp Lisse. Het bloemendorp is het historisch centrum van de wereldwijde bloembollenhandel. Bloemenpark Keukenhof is gevestigd in Lisse en het dorp heeft een gezellig centrum met vele restaurants en winkels.

Door de belangrijke handelsfunctie heeft Lisse een zeer ruim aanbod aan monumenten en landgoederen. Zo beleef je de geschiedenis bij ‘t Huys Dever en op het Landgoed van Kasteel Keukenhof. Maar er is ook genoeg natuurschoon. Zo kan je in het Keukenhof bos zien hoe de omgeving eruitzag voordat de grond werd afgegraven voor de bloembollenteelt.

Het centrum van Lisse is gezellig en heeft een uitgebreid aanbod aan restaurants, winkels, een museum over de bloembollenteelt en een bioscoop / theater.

Tips voor een bezoek aan Lisse

Hotels in Lisse

Door de centrale ligging, tussen strand en Kagerplassen, is Lisse een populaire locatie om te overnachten. In het voorjaar wordt dit versterkt door bloemenpark Keukenhof dat in Lisse gevestigd is.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page