Home /

 
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Zomerse Toeristenmarkt Katwijk aan Zee

Herhalend evenement bekijk alles

27 juli 10:00 18:00

Toeristenmarkt Katwijk

De toeristenmarkten in Katwijk aan Zee worden elke zomer op de dinsdagen georganiseerd. Het is de grootste toeristenmarkt van de Bollenstreek. In het gezellige centrum van Katwijk aan zee staan meer dan 130 kramen met de leukste (streek)producten. In 2021 wordt de markt in iets aangepaste vorm gehouden.

Toeristenmarkt Katwijk 2021

  Wanneer is de toeristenmarkt in Katwijk?

  In 2021 wordt de toeristenmarkt georganiseerd op elke dinsdag tussen 29 juni en 31 augustus. De markt begint dan om 10.00 uur in de ochtend en duurt tot 18.00 uur ‘s middags.

  Waar is de toeristenmarkt in Katwijk?

  In 2021 is de markt te vinden in de Princestraat in Katwijk. Deze straat loopt parallel aan de boulevard van Katwijk. Op deze locatie kan de gemeente goed de drukte in de gaten houden en indien nodig de markt tijdelijk afsluiten. Er zijn speciale gastheren en gastvrouwen die de drukte monitoren.

  Wat is er te doen op de toeristenmarkt?

  De markt heeft net als voorgaande edities veel leuke marktkramen met de leukste (streek)producten. In 2021 zijn er geen thema’s die normaal elke dinsdag anders zijn maar voor extra sfeer zijn er wel op zomerse dinsdagen muzikanten aanwezig in de omliggende straten. Uiteraard zijn de terrassen geopend en kan loop je zo het strand op.

  Rondvaart

  Vlak bij de toeristenmarkt vertrekt om 13:00 uur een rondvaart boot voor een vaartocht rondom Leiden en de Kagerplassen. Via de Rijn en de Vliet vaar je langs de middeleeuwse stad Leiden, in vroegere tijden het centrum van de handel. Varend via de Zijl kom je op de Kagerplassen. Na het oversteken van dit prachtige plassengebied passeren je de dorpjes Warmond, Oegstgeest en Rijnsburg. Om circa 16.00 uur ben je weer in Katwijk. Reserveer hier je vaartocht.

  Bereikbaarheid toeristenmarkt

  De toeristenmarkt in Katwijk wordt gehouden in het centrum van Katwijk aan Zee vlak bij het strand. De boulevard van Katwijk is eenvoudig te bereiken.

  Met de auto

  Katwijk aan Zee is door de centrale ligging in de Randstad goed bereikbaar met de auto. Kom je met de auto kijk dan hier voor informatie over parkeren in Katwijk.

  Gratis parkeren en varen naar de toeristenmarkt

  Vanuit Warmond en Leiderdorp is er een mogelijkheid om met een luxe rondvaartboot naar de toeristenmarkt te varen. Je parkeert je auto gratis bij de afvaartlocatie en vaart ontspannen naar de toeristenmarkt in Katwijk. Kijk hier voor meer informatie.

  Openbaar vervoer

  Katwijk aan Zee is goed bereikbaar met het openbaar verover. Er zijn in het centrum verschillende bushaltes. Kijk op 9292.nl voor actuele aankomst en vertrektijden.

  Plattegrond van Katwijk

  De toeristenmarkt wordt gehouden vlak bij het strand van Katwijk en is dus ideaal om te combineren met een bezoekje aan dit mooie brede zandstrand. Bekijk op onze Katwijk strandkaart de verschillende beach clubs in Katwijk en waar je kan parkeren in Katwijk.

  Meer in Katwijk aan Zee

  Tips Bollenstreek

  Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.
  Ook een evenement toevoegen aan de Bollenstreek Uitagenda? Klik hier voor meer informatie.

   
  Share this page