In het voorjaar staat de Bollenstreek in bloei. Bloemenpark Keukenhof is geopend en rondom het bloemenpark in Lisse zijn vele kleurrijke bloemenvelden te vinden.

De vele tulpen, hyacinten en narcissen staan garant voor een heerlijk voorjaarsgevoel. Met de Keukenhof wandelroute kan je optimaal genieten van al dit moois. Uiteraard hoort een bezoek aan Keukenhof erbij maar wij adviseren je zeker om ook de omgeving te bekijken.

De route is bijna 20 km maar is ook op te splitsen in twee losse wandelroutes. Je wandelt langs de bloemenvelden en het mooiste landgoed van Kasteel Keukenhof.

Keukenhof Wandelroute

De Keukenhof wandelroute is eenvoudig te wandelen via het nieuwe wandelnetwerk bollenstreek. Hierdoor volg je eenvoudig de nummers en is de route goed te volgen. Klik op onderstaande plaatje voor de PDF van de wandelroute.

Keukenhof Wandelroute-01

Sommige delen van de wandelroute gaan via het land van de betreffende bollenteler. Het bestuur van dit wandelnetwerk heeft hier speciaal toestemming voor gevraagd en gekregen. Het is daarbij NIET de bedoeling tussen de rijen bloemen door te lopen maar gewoon het “pad” te blijven volgen . Helaas zijn er lieden die menen anderen te moeten passeren tussen de rijen door. Niet doen dus, de eigenaar wordt hier niet blij van en intrekken van de toestemming ligt mogelijk op de loer. Dit zou zonde zijn.

Wandelnetwerk Bollenstreek

Het nieuwe wandelnetwerk Bollenstreek is een knooppunt systeem dat vergelijkbaar is met het systeem voor fietsers. Bij het wandelnetwerk Bollenstreek zijn naast normale wandelpaden ook gebieden toegankelijk gemaakt waar u normaal gesproken niet zou gaan wandelen. Zo kunt u bijvoorbeeld wandelen tussen de koeien in weilanden of langs de kleurrijke bloemenvelden.

Overnachtingen

Wil je optimaal genieten van de Bollenstreek. Boek dan een overnachting. Er is veel keuze. Van locaties aan zee tot gezellige b&b’s dicht bij de bloemenvelden. Kijk hier voor overnachtingsmogelijkheden.

Meer informatie: Wandelnetwerk Bollenstreek.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page