Home / Blog / Bloei update en verwachting bloemenvelden – 12 april 2018

 

Eindelijk zijn de temperaturen boven de 15 graden en het zonnetje neemt in kracht toe. De bloemen schieten uit de grond.

De Bollenstreek krijgt steeds meer kleur. Steeds meer tulpen laten hun kleur zien en de hyacinten en narcissen worden steeds uitbundiger. De bloei loopt nog steeds wel iets achter maar met de verwachte hoge temperaturen in combinatie met regen verwachten we dat nu echt de tijd voor de tulpen aanbreekt.

Keukenhof

We krijgen ook elke dag de vraag hoe de bloemen in Keukenhof zijn. We zijn afgelopen dinsdag weer geweest en ook Keukenhof is al aardig op kleur. Elke dag komen er weer nieuwe kleuren bij. Het buiten park is dan ook nu al een echte aanrader om te bezoeken. Hieronder een video van de bloei in Keukenhof van afgelopen dinsdag 10-04-2018.

Verwachting

De aankomende week ziet het weerbeeld er zeer goed uit. Veel zon en hogere temperaturen zorgen ervoor dat de bloemen goed kunnen groeien en dat het ook heerlijk fietsen is. De kleuren op de velden zullen dan ook elke dag feller worden en de hyacinten gaan heerlijk ruiken. Wel worden verschillende hyacinten velden geplukt. Dit omdat de bloemen nodig zijn om de bloemencorso wagens te maken. Hou onze website en facebook pagina in de gaten voor de laatste updates.

Flower Map

Benieuwd naar hoe de bloemenvelden er nu uitzien? Check de Flower map en zie van verschillende bloemenvelden recente foto’s. De flower map richt zich op de bloemenvelden rondom Keukenhof en hoort bij de fiets- en wandelroute Flower Tour. Met deze fiets/wandelroute zie je langs een route van 15 kilometer de mooiste bloemenvelden rondom Keukenhof.

Handige links

 

 

 
Share this page