Waarom is de zee zo gezond

Home / Blog / Kom helemaal tot rust in het kuuroord aan zee

 

‘De zee is gezond’. vroeger zeiden huisartsen dit al en als je zelf een wandeling langs het strand hebt gemaakt ervaar je dat ook. Kom helemaal tot rust aan de Nederlandse kust, het perfecte kuuroord aan zee!

Volgens onderzoeker komt dit door de zeelucht rondom de kust. In deze lucht zitten namelijk negatieve ionen (moleculen) die een positief effect op onze gezondheid hebben. Hoe meer ionen, des te frisser (en gezonder) is de lucht.

De moleculen in zeelucht helpen om zuurstof in ons lichaam op te nemen. Negatieve ionen brengen ook een stofje op pijl dat invloed heeft op stress en ons humeur. Hoofdpijn en lusteloosheid verdwijnen vaak tijdens een stevige wandeling aan zee.

Het geluid van de zee

Het goede gevoel wordt versterkt als er een heerlijk zonnetje schijnt en een zuchtje wind staat. Het geluid van de zee helpt vervolgens om alle spanning van je af te laten glijden. Gedachten over werk kunnen even aan de kant gezet worden. Het zeegeluid werkt volgens onderzoekers tot ver in je hersenen door met als gevolg totale ontspanning.

Als je thuiskomt van een wandeling of vakantie aan het strand heb je vaak weer volop zin om nieuwe dingen op te pakken.

Hooikoorts

Voor mensen met hooikoorts of astma is zeelucht ook erg goed. Hiervoor moet dan wel de wind vanaf zee komen. Deze is namelijk pol- en stuifmeelvrij. Hooikoortsproblemen worden helaas niet genezen.

Geluksgevoel en het effect van verwondering

Onderzoekers van de Universiteit van Exeter hebben vastgesteld dat ook je geluksgevoel groeit na een wandeling langs het strand of een duik in de zee. Een verklaring voor deze gelukservaring wordt gezocht in de werking van verwondering. De verbazing over de schoonheid van een uitzicht over de zee, de wind door je haren en de zilte geur in je neus leiden je af van je dagelijkse beslommeringen. Er ontstaat ruimte in je hoofd voor een frisse blik en voor meer creatieve oplossingen.

Kortom een bezoekje aan Bollenstreek aan Zee is gezond voor je. Met meer dan 18 kilometer aan strand is er voldoende zeelucht voor iedereen. Wil je een nachtje overnachten op het strand? Ook dat kan bij een van de meer dan 80 strandhuisjes. Of ga eens langs bij een van de ruim 30 strandpaviljoens.

Strandvakantie

De strandhuisjes zijn erg populair en vaak al ruim een jaar van tevoren volgeboekt. Er zijn ook vele goede hotels, vakantieparken, Bed & breaksfasts en campings in de Bollenstreek.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page