Vlindertuin Vlinders aan de Vliet

Home / De leukste Dagje Uit tips / Dierentuinen / Vlindertuin – Vlinders aan de Vliet

 

Voel je welkom bij de Vlindertuin Vlinders aan de Vliet. Met minimaal 1500 tropische dagvlinders en vele tropische dieren een genot voor jong en oud. 

Vlinders aan de Vliet

De vlindertuin Vlinders aan de Vliet is een tropische overdekte tuin met een tropisch klimaat. De tropische tuin is maar liefst 850m2 groot en zodra je binnenkomt waan je je in een ware jungle met honderden vlinders, vele kleine zaad etende vogels, waterdieren zoals vissen en schildpadden en uiteraard bijzondere tropische planten en bloemen.

Jong & oud maken in de vlindertuin kennis met de cyclus van de vlinder en de schoonheid van de vlinder-jungle d.m.v. zelfbeleving & ontdekking in de ecodisplay met hieromheen informatieve en educatieve elementen.

Vlinders en tropische dieren en planten

Vlinders aan de Vliet heeft een tropisch leefgebied nagebouwd en de dieren en planten die in dit leefgebied thuishoren er samen in ondergebracht. Hierdoor ontstaat een natuurgetrouwe presentatie van het leven in een bepaald leefgebied (ecosysteem). Zo’n presentatie wordt een ecodisplay genoemd. Door de opzet van de ecodisplay zullen bezoekers daadwerkelijk opzoek moeten gaan naar dieren en planten. Naast vlinders vind je in de vlindertuin ook tientallen vogels, vissen, amfibieën en schildpadsoorten te vinden. Ook leuk zijn de dwergkrokodillen, slangen en de vogelspin. De laatst genoemde dieren lopen echter niet vrij rond.

Entreeprijzen ticket Vlindertuin

  • Volwassenen 13 t/m 99 jaar € 9,50
  • Kinderen 3 t/m 12 jaar € 6,50
  • Groepen vanaf 20 personen € 7,00 (reserveren)

Openingstijden Vlinders aan de Vliet

Het vlinder-seizoen in de vlindertuin loopt van 21 februari tot 25 oktober 2020. 

Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 – 17:00 uur
Woensdag 10:00 – 17:00 uur
Donderdag 10:00 – 17:00 uur
Vrijdag 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag 10:00 – 17:00 uur
Zondag 12:00 – 17:00 uur

Adres Vlinders aan de Vliet

De vlindertuin is te vinden op het volgende adres.

  • Veursestraatweg 195A
  • 2264 EG Leidschendam
  • website

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page