van_vogh_museum
 

Het Van Gogh Museum in Amsterdam staat volledig in het teken van de beroemde schilder Vincent van Gogh. Het museum bezit de grootste collectie kunstwerken van Vincent van Gogh en vertelt het levensverhaal van de beroemde schilder. Het museum is gelegen aan het mooie Museumplein in het centrum van Amsterdam waar ook musea als het Rijksmuseum, Moco Museum en het Stedelijk Museum gevestigd zijn.

Vincent van Gogh

De vaste collectie omvat 200 werken van Van Gogh. Bekijk zijn serene landschappen en zijn prachtige stillevens, maar ook zijn boeiende tekeningen en brieven. Tezamen geven deze stukken een onthullende kijk op zijn bijzondere leven. Vergeet vooral niet om zijn legendarische schilderij Zonnebloemen en zijn excentrieke zelfportretten te bekijken.

Het museum toont ook werken van een aantal tijdgenoten van Van Gogh, zoals Gauguin en Monet. Hierdoor is het mogelijk om het werk van Vincent van Gogh in een bredere context te plaatsen. Je waardering voor deze Hollandse meester zal met het schilderij groeien. Bekijk naast de permanente collectie, ook de tijdelijke tentoonstellingen en leer meer over de 19e-eeuwse kunstgeschiedenis.

Openingstijden museum

Het Van Gogh Museum is elke dag van het jaar geopend. Wel variëren de openingstijden van het museum. Tijdens de hoogseizoen is het museum geopend van 9.00 uur t/m 18.00 uur. En in het laagseizoen van 9.00 uur t/m 17.00 uur. Let op: bekijk in de kalender hieronder op welke tijden nog tickets beschikbaar zijn. Het reserveren van een ticket is verplicht!

Prijs en reserveren

Het Van Gogh Museum is zeer populair. Om toch een optimale beleving te kunnen bieden werkt het museum met tickets met tijdslots.

Van Gogh MuseumPrijs
Ticket (+18)€ 21,00Reserveer
Ticket (0-17)GratisReserveer

Het is verplicht om vooraf je ticket met tijdslot te reserveren. Doe dit wel op tijd aangezien het museum vaak uitverkocht. Bekijk hieronder de beschikbaarheid en actuele prijzen van het Van Gogh Museum:

Reizen naar het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum is gelegen aan het Museumplein in het centrum van Amsterdam. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ook met de auto kan je er eenvoudig naartoe.

  • Van Gogh Museum
  • Museumplein 6
  • 1071 DJ Amsterdam

Met de auto

Kom je met de auto? Parkeer dan vlak bij het museum bij de Parkeergarage Museumplein. je kan je parkeerplaats van te voren online reserveren.

Met het openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde haltes zijn Van Baerlestraat (tram 2, 5 of 12) of Museumplein (tram: 3, 5 of 12, bus: 347 of 357). Kijk op 9292.nl voor actuele vertrek en aankomsttijden.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page