Spoorwegmuseum Utrecht

Home / Dagje Uit / Musea & Rondleidingen | Genieten en leren / Spoorwegmuseum (Utrecht) – openingstijden, prijzen en parkeren

 

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een mooi voorbeeld dat een museum helemaal niet saai hoeft te zijn. Het Spoorwegmuseum heeft zelfs een achtbaanritje in het donker. 

Spoorwegmuseum Utrecht

In het Spoorwegmuseum leer je alles over het verhaal achter 175 jaar Spoorwegen in Nederland. Je ontmoet de reizigers van de Oriënt Express en kan zelf aan de slag met proefjes in het Techlab. Het museum over treinen heeft ook spannende attracties. Zo bestuur je zelf een trein in de prijswinnende 4D simulator en kan je genieten van een spannend achtbaanritje in het donker.

Evenementen Spoorwegmuseum tijdens schoolvakanties

Tijdens de schoolvakanties zijn er in het Spoorwegmuseum in Utrecht regelmatig extra evenementen. Populaire evenementen zijn de Thomas en Chuggington evenementen en het Winter Station met indoor schaatsbaan. Hieronder staan de komende evenementen:

  • 15, 16 en 17 maart 2019 – Modeltrein Expo On traXS!
  • Mei 2019 – Dagje uit met Thomas
Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het Spoorwegmuseum in Utrecht. 

Horeca bij Spoorwegmuseum

Krijg je tijdens je museumbezoek trek in een lekkere snack? Er zijn in het museum diverse gelegenheden aanwezig om te eten. Het is ook toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen.

Prijzen op Spoorwegmuseum kaartjes

Het Spoorwegmuseum is een echte belevenis voor jong & oud. Hieronder staan de prijzen:

  • Ticket per persoon van 4 jaar en ouder – € 17,50
  • Kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn gratis (behalve bij Thomas en Chuggington evenementen. Hierbij heb je vanaf 1 jaar een peuterticket nodig).
  • Museumkaarthouders en BankGiro Loterij VIP-KAARThouders hebben gratis toegang.
  • Parkeren op het terrein voor het trein museum kost € 9,50
Koop je tickets online en vermijd de wachtrij

29 procent korting Spoorwegmuseum

We mogen maar liefst 29 procent korting geven op dit geweldige museum. Je betaald geen € 17,50 maar slechts € 12,50. Koop hier je ticket met korting

 
Share this page