Spoorwegmuseum Utrecht

Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Spoorwegmuseum (Utrecht) – openingstijden, prijzen en parkeren

 

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een mooi voorbeeld dat een museum helemaal niet saai hoeft te zijn. Het Spoorwegmuseum heeft zelfs een mini-achtbaanritje in het donker. 

Spoorwegmuseum Utrecht

In het Spoorwegmuseum leer je alles over het verhaal achter 175 jaar Spoorwegen in Nederland. Je ontmoet de reizigers van de Oriënt Express en kan zelf aan de slag met proefjes in het Techlab. Het museum over treinen heeft ook spannende attracties. Zo bestuur je zelf een trein in de prijswinnende 4D simulator en kan je genieten van een spannend achtbaanritje in het donker.

Evenementen Spoorwegmuseum tijdens schoolvakanties

Tijdens de schoolvakanties zijn er in het Spoorwegmuseum in Utrecht regelmatig extra evenementen. Populaire evenementen zijn de Thomas en Chuggington evenementen en het Winter Station met indoor schaatsbaan.

Museumkaarthouders hebben gratis toegang tot het Spoorwegmuseum in Utrecht. 

Horeca bij Spoorwegmuseum

Krijg je tijdens je museumbezoek trek in een lekkere snack? Er zijn in het museum diverse gelegenheden aanwezig om te eten. Het is ook toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen.

Prijzen op Spoorwegmuseum kaartjes

Het Spoorwegmuseum is een echte belevenis voor jong & oud. Hieronder staan de prijzen:

  • Ticket per persoon van 4 jaar en ouder – € 17,50
  • Kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn gratis (behalve bij Thomas en Chuggington evenementen. Hierbij heb je vanaf 1 jaar een peuterticket nodig).
  • Museumkaarthouders en BankGiro Loterij VIP-KAARThouders hebben gratis toegang.
  • Parkeren op het terrein voor het trein museum kost € 12,00

Beschikbaarheid van tickets voor het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum in Utrecht werkt met dagtickets. Bekijk hieronder de beschikbaarheid en reserveer direct de dag dat je het Spoorwegmuseum wilt bezoeken.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page