tulpen speurtocht bij bloembollenkwekerij

Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Schnipseljagd tulpen speurtocht bij een échte tulpenkwekerij

 

Geniet van een selfguided tulpen speurtocht op een échte tulpenkwekerij in Noordwijkerhout. Met de Schnipseljagd Tulip Tour ontrafel je de geheimen van het bollenkweken door hints en aanwijzingen op je telefoon te volgen en zo de verschillende opdrachten op te lossen. Zo leid je jezelf door de versierde bollenschuur in speurtocht-stijl. Als je klaar bent met de Schnipseljagd, mag je je eigen bosje tulpen plukken uit de pluktuin, die bij de tour is inbegrepen.

Wat is de Schnipseljagd tulpen speurtocht? 

De Schnipseljagd Tulip Tour is een uitdagende speurtocht en een sightseeingtour in één. Je speelt de speurtocht op je mobiele telefoon, waardoor deze tour helemaal selfguided is.

In de bollenschuur vind je allerlei voorwerpen die gebruikt worden bij het kweken van tulpen. Om de juiste antwoorden te vinden, ga je ze van dichterbij bekijken.

Volg het spoor en onderzoek een tulpenveiling uit de Gouden Eeuw, los de puzzels op met bollenkratjes, vergelijk de verschillende tulpensoorten en nog veel meer!

Door de objecten op een creatieve manier te gebruiken, leid je jezelf, stap voor stap, door het proces van de bollenteelt. Ondertussen krijg je ook allerlei verhalen en leuke weetjes voorgeschoteld. Beleef veel plezier met het oplossen van de vragen en ontdek alle ins en outs van de tulp. 

Hoe werkt het?

Je kunt de speurtocht alleen, samen of in teams tegen elkaar spelen. Het maximum aantal spelers per tour is 5 personen. Grotere groepen zijn ook mogelijk, die kunnen worden verdeeld over meerdere tours/mobiele telefoons. De tour is geschikt voor kinderen vanaf ±9 jaar oud.

Je kunt je tour overal reserveren, want je kan het namelijk online kopen in onze webshop op www.jolatours.com. Nadat je bestelling is afgerond, ontvang je een e-mail met een link naar de tour. Je hoeft van tevoren niks te downloaden. In deze e-mail vind je ook het adres van de tour en de parkeermogelijkheden.

Wanneer je op de tulpenkwekerij bent aangekomen, kun je op de link in de e-mail op je mobiel klikken. De tour begint en je wordt naar de speurtocht gestuurd. Na een korte introductie over hoe het werkt, ben je klaar om te beginnen.

Werk samen om de raadsels en opdrachten op te lossen, terwijl je elk detail in de versierde schuur observeert! De opdrachten gaan allemaal over het proces van het kweken van bollen. Naast veel plezier, leer je dus ook alles over het kweken van tulpen!

Tijdens de activiteit zijn er volop mogelijkheden om geweldige foto’s te schieten.

Om de beleving compleet te maken, pluk je jouw favoriete tulpen uit de pluktuin om mee naar huis te nemen!

Waar kan je de Scnipseljagd Tulip Tour spelen?

Tijdens het tulpenseizoen in de Bollenstreek kan je deze originele activiteit beleven bij tulpenkwekerij S. Pennings & Zn, Oosterduinen 40 in Noordwijkerhout, Zuid-Holland. 

Vlakbij Lisse en de Keukenhof en op slechts een tiental minuten rijden van Amsterdam of Leiden.

De kwekerij is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Vanaf 2 april 2022 opent dit echte familiebedrijf haar deuren voor bezoekers die hun vak van bollenteler willen ervaren, door je een kijkje in de keuken van hun werk te geven: bollen op een duurzame manier telen, zonder de kwaliteit van de bollen aan te tasten en met respect voor de natuur.

Wat zijn de openingstijden?

De Tulip Tour is geopend van 2 april 2022 tot het einde van het tulpenseizoen (eind mei). 

Tijdens het online bestellen van de tour kan je een tijdslot reserveren. Elke 10 minuten kan er een groep starten; tussen 10:00 – 15:00 uur.

Het spel duurt ongeveer 1,5 -2 uur om te voltooien. Exclusief tulpen plukken en foto’s maken.

  • Maandag: 10:00 – 17:00
  • Dinsdag: 10:00 – 17:00
  • Woensdag: 10:00 – 17:00
  • Donderdag: 10:00 – 17:00
  • Vrijdag: 10:00 – 17:00
  • Zaterdag: 10:00 – 17:00
  • Zondag: gesloten

Hoeveel kost de Tulip Tour? 

De Tulip Tour speel je voor € 19,95 per persoon. Dit is inclusief het spel, rondleiding en het plukken van je eigen bos tulpen uit de kleurrijke pluktuin. Die is helemaal geschikt voor het maken van de mooiste foto’s!

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page