Wandelnetwerk bollenstreek

Home / Dagje Uit / Wandelen in de Bollenstreek / Wandelnetwerk Bollenstreek: Heerlijk wandelen en genieten

 

Wandelnetwerk Bollenstreek

Laat u verrassen door de prachtige Bollenstreek.

Het nieuwe wandelnetwerk Bollenstreek is een knooppunt systeem dat vergelijkbaar is met het systeem voor fietsers. Bij het wandelnetwerk Bollenstreek zijn naast normale wandelpadden ook gebieden toegankelijk gemaakt waar u normaal gesproken niet zou gaan wandelen. Zo kunt u bijvoorbeeld wandelen tussen de koeien in weilanden of langs de kleurrijke bloemenvelden.

Wandelnetwerk_bollenstreek_02

Hoe werkt het wandelnetwerk Bollenstreek?

Wandelen in de Bollenstreek is nu nog makkelijker met het handige wandelnetwerk. Met het uitgebreide netwerk met knooppunten kunt u als wandelaar eenvoudig een route samenstellen of een van de beschikbare wandelroutes lopen. In totaal is er in de Bollenstreek meer dan 100 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes beschikbaar.

Het wandelnetwerk loopt grotendeels over verharde paden, maar gaat ook over weilanden en bollenvelden. U voelt zich zo een met de natuur. Op de route zijn op verschillende punten bruggetjes gemaakt. Er zijn zelfs kleine trekpontjes gemaakt voor een avontuurlijke oversteek.

Wandelkaart Bollenstreek

Zin gekregen om te wandelen? Er is een gratis wandelkaart beschikbaar waarop alle knooppunten vermeld staan. De kaart is hieronder digitaal te krijgen. Wilt u een fysiek exemplaar dan kunt u die gratis ophalen bij de toeristische informatiecentra in de Bollenstreek.

Bij de dagwandeling 2 op de kaart moet u knooppunt 48 vervangen door nummer 43
Download hier de Wandelnetwerk Bollenstreek kaart

 

 
Share this page