Wandelnetwerk bollenstreek

Home / De leukste Dagje Uit tips / Wandelen in de Bollenstreek / Wandelnetwerk Bollenstreek: Heerlijk wandelen en genieten

 

Met het Wandelnetwerk Bollenstreek wandel je eenvoudig de mooiste wandelroutes. Kom heerlijk tot rust tijdens een afwisselende wandeling door de prachtige Bollenstreek. Geniet van het strand, het duingebied, de bollenvelden, de polders en het zoete water. Met het Wandelnetwerk Bollenstreek loop je eenvoudig je route zonder te verdwalen.

Het uitgebreide wandelnetwerk Bollenstreek is een knooppunt systeem dat vergelijkbaar is met het systeem voor fietsers.

Bij het wandelnetwerk Bollenstreek zijn naast normale wandelpadden ook gebieden toegankelijk gemaakt waar je normaal gesproken niet zou gaan wandelen. Zo kan je bijvoorbeeld wandelen tussen de koeien in weilanden of langs de kleurrijke bloemenvelden.

Wandelnetwerk_bollenstreek_02

Hoe werkt het wandelnetwerk Bollenstreek?

Wandelen in de Bollenstreek is nu nog makkelijker met het handige wandelnetwerk. Met het uitgebreide netwerk met knooppunten kun je als wandelaar eenvoudig een route samenstellen of een van de beschikbare wandelroutes lopen. In totaal is er in de Bollenstreek meer dan 100 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes beschikbaar.

Het wandelnetwerk loopt grotendeels over verharde paden, maar gaat ook over weilanden en bollenvelden. Je voelt je zo een met de natuur. Op de route zijn op verschillende punten bruggetjes gemaakt. Er zijn zelfs kleine trekpontjes gemaakt voor een avontuurlijke oversteek.

Wandelkaart Bollenstreek

Zin gekregen om te wandelen? Een wandelroute is snel zelf gemaakt door een van de wandelrouteplanners te gebruiken. De kaart is hieronder digitaal te krijgen. Helaas zijn er geen fysieke exemplaren meer beschikbaar.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page