Pluktuin Noordwijkerhout
 

Gezellig een verse bosje bloemen plukken kan bij Pluktuin Noordwijkerhout. In het voorjaar pluk je tulpen en in de zomer is er een keuze uit meer dan 100 bloemsoorten. Voor wie ga jij een boeketje plukken?


Tulpen Pluktuin in het voorjaar

Elk jaar zijn er in de Tulpen Pluktuin, ook wel Voorjaars Pluktuin genoemd, minimaal 50 soorten tulpen te vinden. De tulpen zijn er te vinden in allerlei verschillende soorten kleuren. Ook zijn er tulpen met dubbele koppen of tulpen met koppen die gekartelde randjes (parkiet tulpen) hebben.

Hoe werkt de Tulpen Pluktuin?
Als je langs komt, dan kan je zelf aan de slag gaan. Pak eerst een mandje. Je kunt de tulpen naar eigen keuze samenstellen. Je trekt de tulpen uit de grond, als de bol mee komt, dan breek je die af en gooi je deze terug. Als je 25 of 50 tulpen hebt verzameld, kan je naar één van de tafeltjes lopen om de tulpen in een tas te doen. Er is een mogelijkheid om je handen te wassen bij de pomp.

Wat kost het en hoe betaal ik?
De tulpen worden afgerekend per tas. Een kleine tas met 25 tulpen kost € 5,00. Een grote tas met 50 tulpen kost € 10,00. De tas zit in de prijs inbegrepen. Na afloop doe je het geld in het geldkistje. Als je geen gepast geld hebt en er is niemand aanwezig in de pluktuin, kan je aanbellen bij het huis naast de pluktuin. Zij kunnen dan met je wisselen!

Wanneer is de Tulpen Pluktuin geopend?
De Pluktuin Noordwijkerhout kan, omdat ze afhankelijk zijn van het weer, geen precieze datum geven. Maar meestal openen ze rond begin april en eindigen ze ongeveer begin mei. Maar dit is slechts een indicatie. Als ze open of dicht gaan, communiceren wij dit via Facebook.


Bloemen Pluktuin in de zomer

De Zomer Pluktuin is een zeer gevarieerde tuin. Je kunt op ontdekkingsreis naar jouw eigen boeket! In de Zomer Pluktuin zijn wel 100 verschillende soorten bloemen te vinden. Van dahlia’s tot gladiolen en van zonnebloemen tot zaaigoed. Elke jaar proberen ze te vernieuwen en andere of nieuwe soorten toe te voegen.

Hoe werkt het?
Bij de Zomer Pluktuin pakken we naast het mandje ook een schaartje. Je knipt de bloemen met dit schaartje af. Ga op zoek naar de bloemen die jij leuk vindt en stel je eigen boeket samen. Als je klaar bent loop je naar de tafel, pak je een elastiekje en bind je die om je boeket heen.

Wat kost het en hoe betaal ik?
In de Zomer Pluktuin betaal je € 1,00 voor 3 bloemen. Na afloop doe je het geld in het geldkistje. Als je geen gepast geld hebt en er is niemand aanwezig in de pluktuin, kan je aanbellen bij het huis naast de pluktuin. Zij kunnen dan met je wisselen!

Wanneer geopend?
De Zomer Pluktuin begint meestal rond het begin van augustus en sluit meestal halverwege oktober. Ook dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en communiceren ze via Facebook


Adres Pluktuin

  • Leeweg 8
  • Noordwijkerhout


Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page