2019 recordjaar voor Keukenhof

Home / Blog / Keukenhof 2019 was het succesvolste jaar tot nu toe

 

Bloemenpark Keukenhof in Lisse heeft in 2019 een record aantal bezoekers getrokken. Maar liefst 1,5 miljoen mensen bezochten het bloemenpark in 8 weken tijd.


Jonge en oude bezoekers van over de hele wereld

De Keukenhof bezoekers kwamen uit 100 landen. De meeste bezoekers komen uit Nederland (20 procent), gevolgd door Duitsland, Amerika, Frankrijk, Groot-Brittannië en China. Er waren in 2019 iets minder Chinese bezoekers.

Het gemiddeld aantal bezoekers per dag is vergelijkbaar met afgelopen jaar. In 2019 waren er meer kinderen onder de bezoekers.Verkeersdrukte rondom Keukenhof

De combinatie van de schitterende bloei in het park, de bloeiende bollenvelden in de streek en het zonnige weer heeft er voor gezorgd dat Keukenhof extreem drukke Paasdagen heeft gehad. Het park is door de lage temperatuur tot het laatst toe echter mooi op kleur gebleven.

De paasdrukte leidde tot een grote verkeersstroom naar Keukenhof. Met betrokken overheden wordt in de komende periode aan verbeteringen gewerkt.

Steeds meer bezoekers kiezen het openbaar vervoer om naar Keukenhof te komen. Meer dan 300.000 Keukenhof bezoekers maakten dit jaar gebruik van de Keukenhof Express. Naast Schiphol en Leiden zijn de locaties Amsterdam RAI en Hoofddorp aan deze directe busverbinding toegevoegd.

Keukenhof Thema en openingsdagen 2020

A World of Colours is het thema van Keukenhof in 2020. Ruim een miljoen mensen uit alle landen en culturen ontmoeten elkaar in Keukenhof om te genieten van de Hollandse bloemenpracht.

Keukenhof is in 2020 geopend van 21 maart tot en met 10 mei.Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page