Delft

Home / Historische Steden / Dagje uit in Delft

 

Delft is wereldberoemd om het Delfs blauw en kunstschilder Johannes Vermeer. De historische binnenstad biedt veel voor jong en oud.

Het centrum van Delft is compact en eenvoudig wandelend te ontdekken. De sfeervolle straatjes en romantische grachten brengen je in een andere tijd. De historische binnenstad wordt versterkt door het innovatie karakter van Delft. De Technische Universiteit en onderzoekersinstituut TNO kregen veel studenten en innovatieve start up bedrijven.

Historie Delft

Delfs Blauw
Delfs Blauw

Delft kent een eeuwenoude historie. De stad was de residentie van Koning Willem van Oranje. De bijnaam van de stad is ‘de Prinsenstad’ door de historie en door het feit dat leden van hert Koningshuis traditioneel worden bijgezet in de grafkelder van de Nieuwe Kerk.

Ligging en omgeving

Delft ligt centraal tussen Den Haag en Rotterdam. De Bollenstreek ligt op ongeveer 45 minuten rijden. De historische binnenstad is voor een groot deel autoluw. Parkeren is eenvoudig in een van de voordelige parkeergarages. Delft heeft uiteraard ook een centraal gelegen station. Vanuit Delft Centraal loop je in vijf minuten de binnenstad in.

Delft heeft een prachtig natuurgebied genaamd “De Delftse Hout”. Hier vind je een recreatiemeer met een strandje waar je in de zomermaanden lekker van de zon kunt genieten. Het meer is niet alleen rijk aan vis, het is ook geschikt om te zwemmen, surfen en roeien.

Bezienswaardigheden in Delft

In Delft zijn tal van bezienswaardigheden te bewonderen. Bijna teveel om op te noemen en je heeft er meer dan een dag voor nodig om alles te bekijken. Zo vind je er verschillen monumentale gebouwen zoals het Stadhuis van Delft, het Kruithuis, Molen De Roos, de St. Huybrechtstoren en de Watertoren. Ook kent de stad vele kerken en andere religieuze bouwwerken zoals de Genestetkerk , de Maria van Jessekerk, de Nieuwe Kerk, de Oud Katholieke kerk aan het Bagijnhof , de Oude Kerk, de Sultan Ahmed Moskee en nog veel meer.

Musea

Delft heeft verschillende interessante musea die het bezoeken meer dan waard zijn. Hieronder een aantal leuke musea:

• Het Vermeer Centrum Delft vertelt u alles over de wonderbaarlijke schilder Johannes Vermeer. Deze wereldberoemde schilder, is geboren en getogen in Delft.
Koninklijke Porceleyne Fles, de enig overgebleven van de circa 32 aardewerkfabrieken die zich omstreeks het midden van de 17e eeuw in Delft en omstreken bevonden.
Museum Nusantara, hier proeft u de sfeer van Indonesië.

Uitgaan en attracties in Delft

Delft is een studentenstad dus ook ‘s avonds valt hier genoeg te beleven. De stad is prachtig verlicht en ziet er zelfs sfeervoller uit dan overdag. Ga gezellig een biertje drinken in een van de vele bruine cafés die typerend zijn voor de stad. ‘s Zomers geniet u op de terrassen in hartje Delft. De Beestenmarkt is het populairste plein in Delft. Ook op andere plekken nabij de Markt bevinden zich volop horecagelegenheden, met name op de route Burgwal, Brabantse Turfmarkt, Kromstraat, Markt en de Nieuwstraat. Wie een bioscoopje wil pikken kan terecht in Pathe, een grote bioscoop aan de rand van de stad.

Leuk voor de kleintjes

Het Science Centre Delft is onderdeel van de TU Delft en is gevestigd in het karakteristieke gebouw van de oude Mijnbouwfaculteit uit 1911.
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page