Delft

Home / Historische Steden / Dagje uit in Delft

 

De stad Delft is wereldberoemd om het Delfts blauw aardewerk en kunstschilder Johannes Vermeer. De historische binnenstad met zijn schitterende grachten heeft veel te bieden voor jong en oud. Ligt ligt op slechts 35 kilometer van de Bollenstreek.

Het centrum van Delft is compact en eenvoudig wandelend te ontdekken. De sfeervolle straatjes en romantische grachten brengen je in een andere tijd. De historische binnenstad wordt versterkt door het innovatie karakter van Delft. In de stad zijn veel innovatieve start ups te vinden door de aanwezigheid van de Technische Universiteit en onderzoeksinstituut TNO.

Historie Delft

Delfs Blauw
Delfts Blauw

Delft kent een eeuwenoude historie. De stad was de residentie van Koning Willem van Oranje. De bijnaam van de stad is ‘de Prinsenstad’ door de historie en door het feit dat leden van hert Koningshuis traditioneel worden bijgezet in de grafkelder van de Nieuwe Kerk.

Hoe kom je in Delft?

Delft ligt centraal tussen Den Haag en Rotterdam. De Bollenstreek ligt op ongeveer 45 minuten rijden. De historische binnenstad is voor een groot deel autoluw. Parkeren is eenvoudig in een van de voordelige parkeergarages. Delft heeft uiteraard ook een centraal gelegen station. Vanuit Delft Centraal loop je in vijf minuten de binnenstad in.

Delft heeft een prachtig natuurgebied genaamd “De Delftse Hout”. Hier vind je een recreatiemeer met een strandje waar je in de zomermaanden lekker van de zon kunt genieten. Het meer is niet alleen rijk aan vis, het is ook geschikt om te zwemmen, surfen en roeien.

Bezienswaardigheden in Delft

In Delft zijn tal van bezienswaardigheden te bewonderen. Bijna teveel om op te noemen en je heeft er meer dan een dag voor nodig om alles te bekijken. Zo vind je er verschillen monumentale gebouwen zoals het Stadhuis van Delft, het Kruithuis, Molen De Roos, de St. Huybrechtstoren en de Watertoren. Ook kent de stad vele kerken en andere religieuze bouwwerken zoals de Genestetkerk , de Maria van Jessekerk, de Nieuwe Kerk, de Oud Katholieke kerk aan het Bagijnhof , de Oude Kerk, de Sultan Ahmed Moskee en nog veel meer.

Musea in Delft

Delft heeft verschillende interessante musea die het bezoeken meer dan waard zijn. Hieronder een aantal leuke musea:

• Het Vermeer Centrum Delft vertelt u alles over de wonderbaarlijke schilder Johannes Vermeer. Deze wereldberoemde schilder, is geboren en getogen in Delft. Reserveer je tickets
Koninklijke Porceleyne Fles, de enig overgebleven van de circa 32 aardewerkfabrieken die zich omstreeks het midden van de 17e eeuw in Delft en omstreken bevonden. Reserveer je tickets
Museum Nusantara, hier proeft u de sfeer van Indonesië.

Uitgaan en attracties in Delft

Delft is een studentenstad dus ook ‘s avonds valt hier genoeg te beleven. De stad is prachtig verlicht en ziet er zelfs sfeervoller uit dan overdag. Ga gezellig een biertje drinken in een van de vele bruine cafés die typerend zijn voor de stad. ‘s Zomers geniet u op de terrassen in hartje Delft. De Beestenmarkt is het populairste plein in Delft. Ook op andere plekken nabij de Markt bevinden zich volop horecagelegenheden, met name op de route Burgwal, Brabantse Turfmarkt, Kromstraat, Markt en de Nieuwstraat. Wie een bioscoopje wil pikken kan terecht in Pathe, een grote bioscoop aan de rand van de stad.

Bezoek Delft met kinderen

De stad Delft is zeer geschikt om te bezoeken met kinderen. Door de korte afstanden is een wandeling voor jong en oud leuk om te doen. Onze tips om te doen met kinderen:

  • Het Science Centre Delft | is onderdeel van de TU Delft en laat kinderen zien wat je met techniek kan doen.

De leukste hotels in Delft

Delft heeft geweldige hotels. Reist u met een auto dan adviseren wij een hotel aan de rand van de stad Delft te boeken. Reist u met het openbaar vervoer dan kunt u het beste een hotel in de binnenstad boeken. Hieronder ziet u de actuele beschikbaarheid en prijzen van hotels in Delft via onze partner Booking.

Booking.com

Bezoek vanuit Delft de bloemenvelden en Keukenhof

Delft ligt op slechts 40 minuten rijden van de Bollenstreek en is dus ideaal te combineren met een bezoek aan de bloemenvelden en of het strand.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page