Dagje uit in Gouda

Home / Historische Steden in Nederland / Dagje uit in Gouda

 
Gouda is onlosmakelijk verbonden met haar beroemde Goudse kaas, een van de belangrijkste en bekendste exportproducten van Nederland.

Goudse Kaas & Kaasmarkt

Kaasmarkt Gouda Op donderdagochtenden van 5 april tot en met 30 augustus herleven oude tijden en kan je getuige zijn van het reilen en zeilen van de kaashandelaren op de Goudse Kaasmarkt. De eerste kaasmarkt in Gouda was in 1395.  De laatste officiële kaasmarkt is gehouden in 1987. De kaasmarkten van vandaag zijn geen echte kaasmarkten maar meer een toeristische kaasmarkt. Kaaswinkeltje Gouda Aan de markt vind je de Goudse Waag, van oudsher een plek waar de kazen werden gewogen. Nu kan je er genieten van kaasproeverijen, en je rond laten leiden in het Kaas- en Ambachtenmuseum. Uiteraard vind je in Gouda ook leuke kaaswinkels. zoals:

Goudse Stroopwafel

stroopwafel fabriekje Gouda Naast Goudse kaas heeft Gouda nog een wereldberoemd product. De Goudse stroopwafel die officieel eigenlijk siroopwafel heet is uit gevonden in 1810. In Gouda kan je op veel plekken genieten van deze siroopwafels. De volgende bakkerijen zijn een aanrader:

Historische binnenstad

Kom en ontdek de historische binnenstad met haar eeuwenoude geschiedenis. Bewonder het sprookjesachtige oude Stadhuis van Gouda, de beroemde gebrandschilderde ramen van de Sint-Janskerk en de sfeervolle grachten met de gezellige terrasjes.

Parkeren in Gouda

parkeerterrein Klein Amerika Gouda De parkeergarages en -terreinen in Gouda vind je eenvoudig door de aangegeven bebording te volgen. Parkeerterreinen aan de centrumring zijn het meest voordelig. Het parkeerterrein Klein Amerika is een van de goedkoopste parkeerplaatsen en ligt ook nog eens zeer goed. Binnen 5 minuten lopen sta je midden in de Goudse binnenstad. Meer informatie over tarieven, parkeermogelijkheden en parkeerlocaties voor het parkeren in het centrum van Gouda op www.parkeerservice.nl/gouda.

In de buurt van Gouda

Interessante links

 
Share this page