Home / Blog / Zelf fruit plukken

 

Zelf fruit plukken: in de Bollenstreek kan het vanaf half september bij Landgoed de Olmenhorst (appels en peren) in Lisserbroek en tussen eind mei en eind oktober bij Van Reeuwijk Fruit & Flowers in Abbenes (aardbeien, kersen en frambozen).

Zelf fruit plukken: leuk en leerzaam

Zelf fruit plukken is niet alleen heel leuk om met kinderen te doen; het is ook nog eens erg leerzaam. Door zelf fruit te gaan plukken, kunnen zij zien hoe fruit groeit. Na afloop is het natuurlijk extra leuk om het zelf geplukte fruit lekker op te peuzelen. Wat minstens zo leuk is, is om jam te maken van je zelf geplukte fruit. Aardbeienjam bijvoorbeeld!

zelf fruit plukken,zelf appels plukken,aardbeienjam,recept aardbeienjam,zelf aardbeienjam maken,fruit plukken,zelfpluk,bollenstreek

Zelf aardbeienjam maken

Zelf aardbeienjam maken, is niet moeilijk en je hebt er ook niet zo veel voor nodig. Ook kost het je niet veel tijd. Na afloop is het dubbel genieten van je zelfgemaakte jam. Omdat je het zelf hebt gemaakt, smaakt het extra lekker. Bijvoorbeeld op brood of voor in een toetje. Lijkt het je leuk om zelf aardbeienjam te maken? Check dan het recept hieronder.

Recept: wat heb je nodig?

Als je zelf aardbeienjam gaat maken, zorg dan dat je het volgende in huis hebt:

  • een schoon, glazen potje met deksel
  • 250 gram aardbeien
  • 175 gram geleisuiker (te koop bij de supermarkt)
  • 1 eetlepel citroensap
  • rasp van een halve citroen.

Hoe maak je zelf aardbeienjam?

Spoel de aardbeien af en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in kleine stukje en doe deze in een steelpannetje. Voeg hier een eetlepel citroensap, wat citroenrasp en geleisuiker aan toe. Verwarm het geheel op middelhoog vuur. Laat de jam zachtjes koken en roer het geheel af en toe even door. Als de jam iets is ingedikt, giet je het in een glazen potje. Draai de deksel erop, zet het potje op zijn kop en laat het geheel volledig afkoelen.

Kortom: ga lekker fruit plukken en geniet er na afloop extra van. Veel plezier alvast!Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page