Dierentuin Artis Amsterdam

Home / De leukste Dagje Uit tips / Dierentuinen / ARTIS Amsterdam: Europa’s oudste en leukste dierentuin

 

Dierentuin Artis in het centrum van Amsterdam is de thuisbasis voor ruim 700 verschillende diersoorten. Geniet van pinguïns, wolven, giraffen en nog veel meer prachtige dieren.

Maar deze geweldige dierentuin heeft nog veel meer te bieden: bekijk ook de imposante kunstcollectie, leuke speeltuinen, de zoölogische bibliotheek, het planetarium en de 26 overige historische gebouwen. Door de ligging in de Amsterdamse grachtengordel is deze dierentuin echt bijzonder. Vergeet ook vooral niet de Vlindertuin te bezoeken – een van de grootste publiekstrekkers. Bekijk hier de meest prachtige vlinders, die regelmatig al fladderend op je hoofd landen.

Entreeprijzen Dierentuin ARTIS

De toegangsprijs is € 24,00 per volwassenen. Het is verstandig om je kaartje vooraf te kopen zodat je niet hoeft te wachten in de rij voor de kassa.

Volwassenen (>10 jaar)€ 24,00Koop je ticket
Kinderen (3 tot 9 jaar)€ 20,50Koop je ticket
Kinderen (0 t/m 2 jaar) Gratis

Reserveer je tijdslot

Om Artis te bezoeken moet je van te voren je dag en tijdslot van aankomst reserveren. Kijk hieronder naar de beschikbaarheid van tickets.

Parkeren bij ARTIS

ARTIS ligt in de Plantagebuurt, de culturele tuin van Amsterdam.  ARTIS is goed bereikbaar per openbaar vervoer en beschikt over een eigen parkeerterrein.

Parkeertarief 8.30 – 0.00 uur
Leden€ 12,50
Niet-leden € 15,00

Adres

Het navigatie adres van de dierentuin is:

Meer in Amsterdam

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page