Home / De leukste Dagje Uit tips / Musea, Experiences & Rondleidingen / Atlantikwall Museum in Noordwijk

 

Het Atlantikwall Museum Noordwijk is een museum gevestigd in een Duits bunkercomplex in de duinen ten noorden van Noordwijk. Het kent bijna een halve kilometer gangen. Deze gangen verbinden de verschillende bunkers. De grootste bunker, waarin de vuurleiding was gevestigd, is gerestaureerd en weer zo veel mogelijk ingericht als vuurleider.

Atlantikwall Museum

In het Atlantikwall museum kan je een beeld vormen van het leven in de bunkers tijdens de oorlog en hoe de Duitsers de Europese kust omvormde tot een vesting. Er is een museumbunker die je met een ticket zelfstandig kan bezoeken. Een audiotour verteld het verhaal van de Atlantikwall. Voor kinderen is er een speciale audiotour. Ook kan je een rondleiding boeken waarbij je met een gids het gangenstelsel gaat bezoeken.

Openingstijden Atlantikwall Museum

Het Atlantikwall Museum is geopend van 1 mei t/m 31 augustus. De openingsdagen en tijden zijn in die periode als volgt:

Atlantikwall Museum NoordwijkOpeningstijden
MaandagGesloten
DinsdagGesloten
WoensdagGesloten
DonderdagGesloten
Vrijdag12.00 – 16.00 uur
Zaterdag (alleen 19 juli t/m 31 augustus)12.00 – 16.00 uur
Zondag10.00 – 16.30 uur

Entreeprijs Atlantikwall Museum

Om het Atlantikwall Museum te bezoeken heb je een toegangsticket nodig. Deze kan je vooraf online reserveren. Je kan kiezen uit een museum bezoek met of zonder rondleiding. Hieronder de prijzen van een toegangsticket.

Atlantikwall MuseumMuseumbezoekMuzeumbezoek + rondleiding
Volwassenen (13+)€ 6,00€ 10,00
Kinderen (4-12)€ 4,00€ 7,00
Kinderen (0-3)GratisGratis

* Het museum sluit direct na de laatste rondleiding. Reserveer je voor de laatste rondleiding? Bezoek dan onze vuurleidingsbunker in de 30 a 45 minuten vóór die rondleiding. Boe je de eerste rondleiding? Dan bezoek je de vuurleiding na je rondleiding.

Bereikbaarheid Atlantikwall Museum

Het museum is gelegen in het duingebied ten noorden van de boulevard van Noordwijk en is goed bereikbaar met zowel auto als openbaar vervoer.

Auto

Aangezien de parkeermogelijkheden aan de Bosweg beperkt zijn raden we je aan je auto te parkeren op het Wantveld (€ 10,- per dag). Je kan bij binnenkomst in Noordwijk de gele parkeerroute pijlen volgen. Vanaf het Wantveld is het vijf minuten lopen naar het museum.

Beach shuttle

Tijdens drukke zomerdagen zijn de parkeermogelijkheden op Noordwijk aan Zee beperkt. Op deze dagen adviseren we u gebruik te maken van de Beach Shuttle. De Beach Shuttle vertrekt vanaf het parkeerterrein op de hoek Gooweg-Van Berckelweg. Het gebruik van het parkeerterrein parkeren en de busrit is gratis.

Openbaar vervoer

Kom je met het openbaar vervoer het museum bezoeken dan jan je vanaf het centraal station van Leiden, Den-Haag of Haarlem de bus nemen. Je stap dan uit op het Vuurtorenplein of halte Hoogwaak waarvan het enkele minuten lopen is naar het museum. Kijk voor tijden en buslijnen op www.9292.nl

Veelgestelde vragen

Zijn honden toegestaan in het Atlantikwall Museum?

Nee, honden zijn niet toegestaan in het museum.

Is het Atlantikwall Museum toegankelijk met een rolstoel?

Nee, het museum is niet toegankelijk voor minder-validen en rolstoelen.

Zijn er toiletten in het Atlantikwall Museum?

Het museum beschikt niet over een toiletvoorziening. Voor een toiletbezoek verwijzen we je naar het Museum Engelandvaarders waar bezoekers van het Atlantikwall Museum Noordwijk gratis gebruik van kunnen maken.

Adresgegevens

  • Atlantikwall Museum
  • Verlengde Bosweg 1 (je vindt het museum ongeveer 250 meter vanaf de Bosweg aan de linkerkant van het fietspad)
  • 2202 NT  Noordwijk
  • website

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page