hortus botanicus leiden

Home / Dagje Uit / Musea & Rondleidingen | Genieten en leren / Hortus Botanicus Leiden – prijzen, openingstijden, parkeren

 
Skip the line, en bereid je voor op een heerlijke dag vol schitterende flora in de oudste botanische tuin van Nederland. De Hortus Botanicus in Leiden werd in 1590 aangelegd, en heeft een rijke verzameling planten en bloemen.Zie de Japanse kruidentuinen, een zeldzame tulpenboom die hier al sinds 1716 staat, een beroemde lelie die slechts een keer per jaar in bloei staat, en nog veel meer! De Hortus Botanicus Leiden is wereldberoemd om de verzameling zeldzame flora, en onderzoekers komen hier nog altijd in hordes naartoe om deze prestigieuze planten te bestuderen. Op deze plek cultiveerde Carolus Clusius de eerste tulpengewassen in Europa. Geniet van de natuurlijke schoonheid van 100 jaar oude bomen, zoals de Gouden Regen en de enorme treurbeuk. Zie de feilloos verzorgde tuinen vol heerlijke geuren en prachtige kleuren. Zie beschermde en bedreigde soorten, gevaarlijke vleesetende planten, en de Wollemia conifeer – waarvan men dacht dat deze was uitgestorven, totdat de Hortus deze plant in de jaren 90 weer tot leven bracht. Kom langs en ruik al die heerlijke geuren – het ruikt nergens lekkerder.

Openingstijden Hortus Botanicus

  • 1 april tot en met 31 oktober – Maandag t/m zondag 
  • 1 november tot en met 31 maart – Dinsdag t/m zondag

Prijzen Hortus Botanicus

Koop je kaartje online en vermijd de wachtrij Handig om te weten
  • Er zijn geen kluizen op locatie
  • Gratis boekjes met suggesties voor wandelroutes beschikbaar bij de ticketbalie
  • Laatste toegang is 30 minuten voor sluitingstijd

Parkeren Hortus Botanicus

De Hortus botanicus ligt in de oude binnenstad van Leiden. Er zijn een aantal parkeergarages in het centrum en er zijn parkeerterreinen aan de rand van de stad.

Stadparkeerplan Haagweg 6

Vanaf het Stadsparkeerterrein Haagweg is er gratis vervoer. Shuttlebusjes brengen je op verzoek tot 80 meter van de Hortus.

Parkeergarage Centrum Morspoort

De Morspoortgarage is de nieuwste parkeergarage in Leiden. Het tarief is € 2,- per uur en het derde uur is altijd gratis.

Met het Openbaar vervoer naar Hortus Botanicus

Vanaf Leiden CS kunt u in ongeveer 15 minuten wandelen naar de Hortus. Volg de borden naar het Rijksmuseum van Oudheden. De Hortus is schuin tegenover het museum aan het Rapenburg op nummer 73. De groene bakfiets staat buiten het hek van het Academiegebouw.

Adres

  • Hortus Botanicus
  • Rapenburg 73, 2311 GJ, Leiden

Interessante links

 
 
Share this page