Euromast Rotterdam

Home / De leukste Dagje Uit tips / Pretparken & Attracties / Attracties in Rotterdam / Euromast Rotterdam – openingstijden, prijzen en parkeren

 

De Euromast in Rotterdam is de hoogste uitkijktoren van Nederland. De toren geeft vanaf het observatiedek indrukwekkende, panoramische uitzichten over Rotterdam en zelfs de skyline van Den Haag is te zien. Bij een bezoek aan Rotterdam kan de bekendste toren van Nederland natuurlijk niet ontbreken. Het uitzicht vanaf de Euromast moet je een keer gezien hebben.

De uitkijktoren van Rotterdam

Uitzicht vanaf de Euromast in Rotterdam

De Euromast is met 185 meter hoogte de hoogste uitkijktoren van Nederland die toegankelijk is voor bezoekers. Het retro-futuristische ontwerp maakt deze toren een iconisch onderdeel van de Rotterdamse skyline. De Euromast is gebouwd voor de Floriade van 1960 en het uitzicht vanuit het ‘kraaiennest’ is niet te overtreffen. Op een heldere dag kan je vanaf dit observatieplatform meer dan 30km ver kijken!

Euroscoop is de lift naar de top

De Euroscoop lift brengt je naar 180 meter hoogte

Het observatiedek van de Euromast ligt op 112 meter hoogte. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad. Wil je helemaal naar de top van de Euromast dan neem je de Euroscoop. Deze roterende lift brengt je tot 180 meter de lucht in en vertelt ondertussen meer over het uitzicht. De Euroscoop is inbegrepen bij je toegangskaartje van de Euromast.

Dineren op grote hoogte

Euromast Restaurant | Foto: Booking.com

Wil je genieten van een hapje en een drankje? Ook dan kan je terecht bij de Euromast. Er zijn namelijk twee restaurants. Een op de begane grond en een bij het observatiedek op 96 meter hoogte.

Prijs van een toegangskaartje

Om van het uitzicht op de Euromast te genieten moet je een toegangskaartje online kopen. Je selecteert de dag wanneer je de Euromast wil bezoeken. Bij de Euromast kan je ticket laten zien vanaf je telefoon. Uitprinten van je ticket is dus niet nodig. Bekijk hieronder de beschikbaarheid en reserveer je bezoek direct.

Euromast TicketPrijs
Volwassene (12-64)€ 15,00Koop Tickets
Senior (65+)€ 13,50Koop Tickets
Kinderen (4-11)€ 10,00Koop Tickets
Kinderen (0-3)GratisKoop Tickets

Korting Euromast en combinatie deals

Ben je opzoek naar korting op de entree van de Euromast in Rotterdam? Er zijn regelmatig goede combinatie deals waarbij je een bezoek aan de Euromast combineert met een andere attractie in Rotterdam. Hieronder hebben we de actuele combinatie deals voor je op een rijtje gezet:

Soort ticketPrijs
Euromast + Speedo rondvaart€ 27,25Koop combi deal
Euromast + Dierentuin Rotterdam Blijdorp€ 35,00Koop combi deal

Openingstijden

De Euromast is elke dag geopend.

April t/m september: geopend vanaf 9.30 uur
Oktober t/m maart: geopend vanaf 10.00 uur

 • Deli: tot 18.00 uur
 • Platforms: tot 22.00 uur
 • Buitenbar: 12.00 – 21.30 uur (open bij mooi weer)
 • Euroscoop: laatste rit om 21.45
 • Keuken: tot 22.15 uur
 • Brasserie: tot 23.00 uur

Beschikbaarheid

Hieronder kan je eenvoudig zien op er op de dag van jouw keuze nog plek is bij de Euromast. Je kan dan ook gelijk je tickets reserveren.

Abseilen en bungeejumpen

Voor de echte waaghalzen is er de mogelijkheid om te abseilen vanaf de Euromast. Tijdens het abseilseizoen, van mei t/m september, kan je elk weekend vanaf 100 meter hoogte abseilen.

De afdaling duurt ca. 15 minuten per persoon, twee personen dalen tegelijk af, er hangt 1 instructeur in het midden ter begeleiding.

Het Abseilen kost € 57,50 en dit is inclusief je toegangskaartje voor de Euromast. Meer informatie en boekingen vind je hier.

Overnachten op de Euromast

Euromast Hotel kamer | Foto: Booking.com

Uniek is de mogelijkheid om te overnachten op de Euromast. Op 100 meter hoogte bevinden zich namelijk twee hotel suites. Deze suites zijn van alle luxe voorzien en hebben uiteraard een geweldig uitzicht. Er is een hotel suite met uitzicht over de stad en er is een suite met uitzicht over de haven. Elke suite heeft een eigen balkon waarvan je in alle rust van het uitzicht kan genieten. Een overnachting op de Euromast kost ongeveer € 400,00 per nacht.

Bekijk de beschikbaarheid van de hotel suites hier

Bereikbaarheid

De Euromast is goed bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Bij de toren zijn veel openbare parkeerplaatsen waar overdag betaald parkeren geldt. Voor het openbaar vervoer kan je het beste kijken op 9292.nl voor de handigste verbindingen.

Het adres is:

 • Euromast Rotterdam
 • Parkhaven 20
 • 3016 GM Rotterdam
 • +31 (0)10 436 48 11

Veelgestelde vragen | FAQ’s

De Euromast is met 185 meter de hoogste uitkijktoren van Nederland. Het observatiedek ligt op 112 meter hoogte en de Euroscoop lift brengt je tot 180 meter hoogte.

Een bezoek aan de Euromast duurt 1,5 tot 2 uur. Uiteraard is dit afhankelijk van een eventueel bezoek aan een van de restaurants.

De prijs van een ticket is afhankelijk van de leeftijd van de bezoeker. Een regulier ticket kost € 10,50 per persoon.

Ticket voor 12 t/m 64 jaar€ 10,50Koop Tickets
Ticket voor 65+€ 9,50Koop Tickets
Ticket voor 4 t/m 11 jaar€ 7,00Koop Tickets
Ticket voor kids t/m 3 jaarGratisKoop Tickets

Ja, er zijn twee restaurants gevestigd. Een op de begane grond en een op 96 meter hoogte.

De Euromast is elke dag geopend.

April t/m september: geopend vanaf 9.30 uur
Oktober t/m maart: geopend vanaf 10.00 uur

 • Deli: tot 18.00 uur
 • Platforms: tot 22.00 uur
 • Buitenbar: 12.00 – 21.30 uur (open bij mooi weer)
 • Euroscoop: laatste rit om 21.45
 • Keuken: tot 22.15 uur
 • Brasserie: tot 23.00 uur

Ja, voor de echte waaghalzen is er de mogelijkheid om te abseilen vanaf de Euromast. Tijdens het abseilseizoen, van mei t/m september, kan je elk weekend vanaf 100 meter hoogte abseilen.

Het Abseilen kost € 57,50 en dit is inclusief je toegangskaartje voor de Euromast. Meer informatie en boekingen vind je hier.

Nee, het is niet mogelijk om te bungeejumpen vanaf de Euromast. Wel kan je abseilen vanaf de uitkijktoren.

Bij de Euromast zijn veel openbare parkeerplaatsen te vinden. Overdag moet je hier betaald parkeren. Na 18:00 uur is parkeren gratis.

Ja, de Euromast heeft twee luxe hotel suites op 100 meter hoogte. Elke suite heeft een eigen balkon met schitterend uitzicht over Rotterdam. Bekijk hier de beschikbaarheid van de hotel suites.

Een overnachting in een van de hotel suites van de Euromast kost ongeveer € 400,00 per nacht. Bekijk hier de beschikbaarheid van de hotel suites.

De toren is te vinden op de Parkhaven 20 in Rotterdam.

Ja, er is een lift aanwezig die bezoekers naar het observatiedek op 100 meter hoogte brengt.

Dit iconische gebouw is op 25 maart 1960 geopend ter gelegenheid van de Floriade, een bloemen- en tuinbouwtentoonstelling die werd gehouden in het park naast de Euromast.  De toren was toen 100 meter hoog.  In 1970 werd met het plaatsen van de Space Tower de hoogte verlengd met vijfentachtig meter. De Euromast was daarmee weer het hoogste gebouw van Rotterdam.

Het gebruik van de Euroscoop is afhankelijk van het weer en technische omstandigheden. Als de Euroscoop gesloten is vanwege het weer of technische problemen, is terugbetaling van tickets helaas niet mogelijk

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page