Legoland Scheveningen 2019

Home / Dagje Uit / Pretparken | Dagje uit voor het gezin / LEGOLAND® Nederland Discovery Center opent in 2020 in Scheveningen

 

Legoland in Scheveningen? Jawel in het voorjaar van 2020 krijgt Nederland zijn eigen LEGO attractiepark waar jong & oud kunnen genieten van het populaire speelgoed.

Het betreft een indoor versie van het populaire attractiepark, een zogenaamd Legoland Discovery Centre. Er zijn in Europa al een aantal van deze Discovery Centre’s. O.a. in Manchester, Berlijn, Oberhausen, Istanboel en Birmingham is deze attractie te vinden. Legoland Scheveningen wordt dus het zesde indoorpark in Europa. Maar ook in de rest van de wereld zijn er meerdere Discovery Centre.
Legoland Discovery Centre Scheveningen

Legoland Scheveningen kan je niet vergelijken met Legoland in Denemarken. Het is een indoor attractie met meerdere attracties voor het hele gezin. Zo vindt je er LEGO Bouw & speelzones, een 4D bioscoop en is er een minituur versie van Den Haag en Scheveningen te zien, uiteraard van LEGO steentjes. Ook komen er speciale verjaardagsruimtes voor leuke kinderfeestjes. Dit alles zal te vinden zijn in 3.000 vierkante meter waarbij de attracties voornamelijk ondergronds zullen zijn. Ter vergelijking, Legoland Denemarken is 14 hectare (140.000 vierkante meter) en dus bijna 50 keer zo groot.

Voor welke leeftijd?

Op elke LEGO verpakking staat tot 99 jaar en dat is in principe ook voor Legoland Scheveningen van toepassing. Er ziin LEGO fans van alle leeftijden. Toch richten de attracties zich vooral op kinderen tussen de 3 en 10 jaar.

LEGO Winkel Scheveningen

Uiteraard kan je bij Legoland Scheveningen ook terecht in de LEGO winkel voor de mooiste LEGO pakketten en merchandise. Een must visit voor elke LEGO fan.

Openingstijden Legoland Scheveningen

Legoland Scheveningen gaat naar verwachting in mei 2020 open.

Een gemiddeld bezoek aan een Legoland Discovery Centre duurt tussen de anderhalf en twee uur. In sommige Discovery Centre’s beperken ze, bij grote drukte, de toegang tot 3 uur. Hierdoor heeft iedereen de tijd om volop van het bezoek te genieten. Minder drukte = minder wachttijden = meer plezier!

De meeste parken zijn het hele jaar geopend. Zodra de openingstijden voor Legoland Scheveningen bekend zijn zetten we ze hier op de website.

Prijs Legoland Scheveningen

De definitieve prijs voor de attractie is nog niet bekend. Vergelijkbare parken in Europa rekenen een toegangsprijs tussen de € 12,50 en € 20,00. Er zullen zeer waarschijnlijk ook combi-tickets komen met het naastgelegen Sealife Scheveningen. De verwachting is dat de tickets eind 2019 verkocht gaan worden.

Adres Legoland Scheveningen

Legoland Scheveningen wordt momenteel gebouwd naast Sea Life Scheveningen. Wil je gaan kijken naar de bouw volg dan het adres van SEA LIFE Scheveningen.

  • Strandweg 13
  • 2586 JK DEN HAAG

De bouwplaats bevindt zich op de boulevard van Scheveningen, vlakbij het Hotel Kurhaus en de Pier. Deze boulevard is autovrij.
Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen Zee en Stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page