Legoland Scheveningen

Home / De leukste Dagje Uit tips / Pretparken & Attracties / LEGOLAND® Nederland Discovery Centre in Scheveningen

 

Legoland in Scheveningen? Jawel Nederland heeft zijn eigen LEGO attractiepark waar jong & oud kunnen genieten van het populaire speelgoed. Meer dan 3 miljoen lego steentjes zijn verwerkt in dit indoor Legoland park op de veelzijdige boulevard van Scheveningen.

Het betreft een indoor versie van het populaire attractiepark, een zogenaamd Legoland Discovery Centre. Er zijn in Europa al een aantal van deze Discovery Centre’s. O.a. in Manchester, Berlijn, Oberhausen, Istanboel en Birmingham is deze attractie te vinden. Legoland Scheveningen wordt dus het zesde indoorpark in Europa. Maar ook in de rest van de wereld zijn er meerdere Discovery Centre.

Legoland Discovery Centre Scheveningen

Legoland Scheveningen kan je niet vergelijken met Legoland in Denemarken. Het is een indoor attractie met meerdere attracties voor het hele gezin. Zo vindt je er LEGO Bouw & speelzones, een 4D bioscoop en is er een minituur versie van Den Haag en Scheveningen te zien, uiteraard van LEGO steentjes. Ook komen er speciale verjaardagsruimtes voor leuke kinderfeestjes. Dit alles zal te vinden zijn in 3.000 vierkante meter waarbij de attracties voornamelijk ondergronds zullen zijn. Ter vergelijking, Legoland Denemarken is 14 hectare (140.000 vierkante meter) en dus bijna 50 keer zo groot.

Attracties

Legoland Scheveningen heeft een aantal attracties. Wil jij je goed voorbereiden op je bezoek. Bekijk dan alvast wat er te doen is:

LEGO® NINJAGO® Trainingszone

In de LEGO® NINJAGO® Trainingszone leer je alles van Meester Wu en de Ninja’s. Bouw je eigen NINJAGO® LEGO® creaties en ga de uitdaging aan in het laser doolhof. Lukt het jou om te ontsnappen?

Miniland

Verken en speel met de interactieve stad – Herken de bekende gebouwen uit Den Haag en Scheveningen en bekijk ze van heel dichtbij. Zie hoe de stad en het landschap veranderen van dag naar nacht. In MINILAND vind je honderden verschillende mini figuren, zij leven hier in de stad. Wie kan jij vinden en wat zijn ze aan het doen?

4D Bioscoop

Geniet van een 4D Bioscoop ervaring, compleet in LEGO® thema. Geniet van verschillende leuke films met bijzondere effecten zoals regen, wind en zelfs sneeuw, allemaal onder één dak.

Fantasie Express

Zwaai met je toverstaf om punten te scoren terwijl je een ritje maakt door een bijzondere LEGO® stad. Kun jij zo veel mogelijk punten scoren?

Creatieve workshops

Schrijf je in voor onze speciale workshops en ontdek insider tips en tricks over het bouwen met LEGO®.

Lego Duplo Park

Duploland in Legoland Scheveningen

Bouw een mooie DUPLO® bloem en ontdek het DUPLO® park, speciaal gemaakt voor onze kleinste bezoekers.

Heartlake City 

Heartlake City is de thuisbasis van vijf vriendinnen wiens missie het is om van hun huis en de wereld een betere plek te maken. Maak kennis met elk van de vrienden en hun speciale en unieke persoonlijkheden. Help ze om een geweldige stad te bouwen.

De bouw & test zone

Bouwen en testen in Legoland Scheveningen

Samen racen over de extreem hoge heuvels van de Bouw & Test zone.Hier kun je bouwen en racen met je zelfgebouwde LEGO® voertuig. Bekijk je snelste tijd en vergelijk deze met je vrienden en familie. 

Lego cafe

Neem een break tijdens je bezoek aan de attractie. Geniet samen van een lekker kopje thee, koffie of fris met een bijpassende snack. 

Voor welke leeftijd?

Op elke LEGO verpakking staat tot 99 jaar en dat is in principe ook voor Legoland Scheveningen van toepassing. Er ziin LEGO fans van alle leeftijden. Toch richten de attracties zich vooral op kinderen tussen de 3 en 10 jaar. De attractie is zonder kinderen zelfs niet te bezoeken tijdens de reguliere opentingstijden. Voor volwassenen die Legoland Scheveningen willen bezoeken worden speciale openingsavonden georganiseerd.

LEGO Winkel Scheveningen

Uiteraard kan je bij Legoland Scheveningen ook terecht in de LEGO winkel voor de mooiste LEGO® pakketten en unieke merchandise. Een must visit voor elke LEGO fan. Ze hebben de nieuwste LEGO® producten, waaronder Marvel Super Heroes, Nexo Knights, Starwars en Ninjago. Plus exclusieve limited edition artikelen en moeilijk te vinden LEGO® sets. Neem een ​​souvenir mee als herinnering aan je LEGO® avontuur of kom gewoon even langs.

Je hebt geen ticket voor LEGOLAND® Discovery Centre Scheveningen nodig om de winkel te bezoeken.

Openingstijden Legoland Scheveningen

Een gemiddeld bezoek aan een Legoland Discovery Centre duurt tussen de anderhalf en twee uur. In sommige Discovery Centre’s beperken ze, bij grote drukte, de toegang tot 2,5 uur. Hierdoor heeft iedereen de tijd om volop van het bezoek te genieten. Minder drukte = minder wachttijden = meer plezier!

Prijzen tickets Legoland Scheveningen en beschikbaarheid

Een standaard ticket voor een bezoek aan Legoland Scheveningen kost € 22,00. Kinderen onder de 2 jaar mogen gratis mee komen spelen. Bekijk hieronder de beschikbaarheid van tickets en reserveer direct je tickets.

Prijs Legoland ScheveningenPrijs
Volwassene (12+)€ 22,00Koop ticket
Kinderen (2-11)€ 22,00Koop ticket
Kinderen (0-1)Gratis

Adres Legoland Scheveningen

Legoland Scheveningen ligt naast SEA LIFE Scheveningen vlakbij het Hotel Kurhaus en de Pier. Deze boulevard is autovrij.

Meer in Scheveningen

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page