rondvaart Haarlem grachten

Home / De leukste Dagje Uit tips / Varen in Nederland / Rondvaart / Rondvaart Haarlem – prijzen, vaartijden, parkeren

 

Geen bezoek aan Haarlem is compleet zonder een rondvaart op de prachtige waterwegen van de stad. Deze rondvaarten bieden een uniek perspectief op de stad en zijn een geweldige manier om de prachtige architectuur en het rustige stadsleven van Haarlem te ervaren.

Rondvaart Haarlem

Haarlem heeft een rijke geschiedenis waar je tijdens de rondvaart door Haarlem alles over hoort. Leer over de geschiedenis, bekijk de vele bruggetjes, windmolen en de statige herenhuizen.

De 50-minuten durende rondvaart vertrekt vanaf het Boothuys, tegenover het bekende Teylers Museum. Tijdens de rondvaart kunt u de indrukwekkende monumenten en historische gebouwen van Haarlem vanaf het water bewonderen. Enkele hoogtepunten zijn de Grote of Sint-Bavokerk, de historische huizen langs het Spaarne, en natuurlijk de iconische molen De Adriaan. Je vaart door de grachten onder begeleiding van een ervaren schipper. Hij of zij weet alles van de stad en haar geschiedenis, dus stel vooral vragen!

De rondvaart is inclusief een gids die veel vertelt over de stad Haarlem.

Bekijk windmolens, bruggetjes en prachtige herenhuizen, en leer alles over hoe de middeleeuwse grachten vandaag de dag nog steeds worden gebruikt. Een van de belangrijkste functies van de grachten was bescherming tegen vijanden. En ben je benieuwd waarom de grachten van Haarlem een sterpatroon hebben? De schipper kan het je vertellen!

Met goed weer is het dak van de boot open, waardoor je de mooiste foto’s kan maken!

Prijzen rondvaart Haarlem

Een rondvaart door Haarlem is een leuk en voordelig uitje met het gezin. Het is verstandig om online te reserveren zodat je niet hoeft te wachten bij de rondvaartboot in Haarlem.

Rondvaart HaarlemPrijs
Volwassene (12+)€ 18,50Reserveer
Kind (4-11)€ 9,50Reserveer
Kind (0-3)GratisReserveer

Vaartijden rondvaart Haarlem

De eerste boot vertrekt meestal rond 11:00 uur. Een rondvaart duurt ongeveer 50 minuten. Bekijk hieronder de beschikbare plaatsen per vaartijd en reserveer je rondvaart direct.

Adres

De rondvaart Haarlem vertrekt vanaf Smidtje Canal Cruises, gelegen tegenover Teylers Museum, aan de rivier ‘t Spaarne.

Tips Haarlem

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page