Dorpshart Lisse
 

In het centrum van Bloemendorp Lisse ligt het Dorpshart. Dit winkelgebied kenmerkt zich door de gezellige dorpse sfeer en het veelzijdige aanbod aan winkels en restaurants. Het centrum van Lisse ligt op 10 minuten lopen van Bloemenpark Keukenhof.

Van grote ketens tot kleine specialistische winkels, je vindt het in Dorpshart Lisse. Ook voor streekproducten zijn er vele verrassende winkels. Dorpshart Lisse is het grootste winkelgebied van de Bollenstreek. Het centrum is verdeeld in een aantal gebieden.

Winkelcentrum Blokhuis

Het Blokhuis is de plek waar je de grote ketens kunt vinden. Van Hema, ICI Paris, Blokker, Nelson tot Albert Heijn ze zijn allemaal gelegen in het Winkelcentrum Blokhuis.

Winkelstraat Kanaalstraat

De Kanaalstraat verbindt alle onderdelen van het centrum van Lisse met elkaar. Dit is ook de straat die je richting Bloemenpark Keukenhof leidt. In de Kanaalstraat vindt je ook vele winkels van ketens als C&A en BCC maar juist ook unieke winkelformules die je alleen in Lisse zult aantreffen.

Heereweg

De Heereweg is een van de oudste straten van Lisse. Hij doorkruist de Kanaalstraat en kenmerkt zich door een afwisselend aanbod van zelfstandige winkels en leuke restaurantjes en cafe’s. Aan deze straat vindt je ook Hotel de Lis, B&B De Vier Seizoenen en B&B Madeleine.

Horecaplein ‘t Vierkant

Het gezellige Dorpsplein ‘t Vierkant heeft vele restaurants met heerlijke terrassen waar je van de zon kunt genieten tijdens een culinaire verrassing. Op het plein worden veel evenementen georganiseerd en is er altijd wat te beleven.

Museum de Zwarte Tulp

Aan het Dorpsplein ‘t Vierkant is ook het Museum de Zwarte Tulp gevestigd. Dit museum leer je van alles over de geschiedenis van de bollenteelt. Dit museum is in 2015 compleet verbouwd en heeft ook een leuke museumwinkel met mooie cadeau ideeën en een klein cafe waar je wat kan drinken.

Gratis Parkeren in Dorpshart Lisse

In het centrum van Lisse kan je gratis parkeren

In het centrum van Lisse kan je gratis parkeren met een parkeerschijf. De parkeerzone voor parkeren met een parkeerschijf is beperkt tot 2 uur parkeren. Wil je langer parkeren dan kan je net buiten de parkeerzone parkeren waar je de hele dag gratis kunt parkeren.

Tips Bollenstreek

Kom ook Genieten tussen strand en stad en ontdek Holland vanuit de mooiste vakantiestreek van Nederland. Bekijk hieronder onze tips en kom ook genieten.

 
Share this page